Bu parkta omurilik felçlileriyle ‘empati’ kurulacak

Bu parkta omurilik felçlileriyle ‘empati’ kurulacak

Bu parkta omurilik felçlileriyle ‘empati’ kurulacak
Yenilenen Erdoğan Yeni Parkı’na yerleştirilen ‘empati bankı’ ile Pendik Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek omurilik felçlilerinin farkındalığını ortaya çıkarıyor.

Pendik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ‘Kaynarca Temizlik Pilot Uygulaması’ çerçevesinde bölgede bulunan Erdoğan Yeni Parkı’nı yenileyerek ‘empati’ parkına dönüştürdü. Kauçuk zemininden kum havuzuna, oyun gruplarından fitness aletlerine, pergola oturma gruplarından yeşil alanına kadar A’dan Z’ye yenilenen park, Belediye Başkanı Kenan Şahin ve bölge halkının katılımıyla yeniden hizmete açıldı. Açılışta parkı gezen ve çocuklarla uzun süre sohbet eden Başkan Kenan Şahin, miniklerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bu park Türkiye’de ilk

Türkiye’de ilk olan ve Omurilik Felçlileri Derneği’nin 3430 hattına bağış mesajı atın yazan empati bankı da yerleştirildi. Türkiye’deki omurilik felçlilerine sahip çıkmak ve destek olmak adına bu fikri hayata geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Kenan Şahin, felçlilere olan desteklerinin süreceğini ve Pendik ilçesinde bulunan tüm parklara birer adet empati bankı yerleştirmek istediklerini kaydetti.



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER