BAŞBAKANDAN ÖDÜL ALAN GÖNÜLLÜLER

Pendik Belediyesi 'Kütüphane Gönüllüleri Projesi

BAŞBAKANDAN ÖDÜL ALAN GÖNÜLLÜLER
Pendik Belediyesi 'Kütüphane Gönüllüleri Projesi, Yerel Yönetimler Sempozyumu çerçevesinde AK Partili Belediyeler arasındaki ' Yerel Yönetimler ve Gençlik konulu proje yarışmasında ödül almaya hak kazandı. Gönüllülere ödülleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Gençlik dalında ödül almaya hak kazanan Kütüphane Gönüllüleri Projesi, gençlere okumayı sevdirmenin yanı sıra daha birçok imkân sunuyor. Proje ile her gönüllü, belediyece düzenlenen sportif etkinliklere katılıyor, tarihi ve kültürel gezilere iştirak ediyor, okuldaki derslerine takviye amacıyla branş öğretmenlerince etüt desteği alıyor.

1200 gönüllü projede yer alıyor

Geçtiğimiz 2010 yılının Ekim ayında faaliyetlerine başlayan Kütüphane Gönüllüleri Projesi ile gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle bilgiye, kitaba ve kütüphanelere önem veren bir yaklaşımın ortaya konması hedefleniyor. Bugün 1200 üyesi bulunan gönüllüler projesi ile gençlerin kötü ortam ve alışkanlıklardan uzak tutulması; değerlere saygılı, sosyal iletişimleri gelişmiş, okumayı, araştırmayı seven ve kendini ifade edebilen faydalı insanlar olarak yetişip yaşamalarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Proje nasıl işliyor

Proje kapsamında, belediyenin kütüphanelerinde birer eğitimci görevlendiriliyor. Programlı ve sistematik şekilde yürütülen çalışma ile eğitimciler, koordinasyon toplantılarıyla gelecek haftanın konularını belirleyip; bir önceki haftanın ise değerlendirmesini yapıyor. Ayrıca akademisyenlerin desteğiyle eğitimcilere, gençlere nasıl davranılacağı konusunda hizmet içi eğitim semineri de veriliyor. Alanında uzman kişiler tarafından gençlere de faydalı olabilecek konular üzerinde seminerler düzenleniyor. En son eğitimci Sırrı Er tarafından gençlere 'Türkçemizi nasıl etkili ve daha güzel konuşabiliriz konulu seminer verilmişti.

Her öğrenci bir kişi getiriyor

Gönüllü katılımları, iki şekilde sağlanıyor. Birincisinde her bir eğitimci, çalışma bölgelerindeki liseleri ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirme yapıyorlar. Böylece gençlerin projeye katılımları için okul yöneticilerinden destek sağlanıyor. İkincisinde ise, haftalık okuma toplantılarına katılan her öğrenci yanında bir kişi getiriyor. Böylece kısa sürede gönüllü sayısı hızla artıyor. Toplantının ilk 15 dakikasında öğrenciler kitap okuyorlar. Daha sonra, önceden belirlenen konu hakkında gençler bilgilendiriliyor. Sohbet esnasında konuyla ilgili görüşlerini bildirmeleri için söz verilen gençlerin özgüvenlerinin kazanmaları sağlanmış oluyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109