Bakan Çubukçu Pendik’te okul açtı

Bakan Çubukçu Pendik’te okul açtı

Bakan Çubukçu Pendik’te okul açtı
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Özel Alaattin Zenginer İlköğretim Okulu’nun açılışı için Pendik’e geldi. Açılış sonrası eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Çubukçu, İstanbul’da derslik ihtiyacının yüzde 31’ini özel okulların karşıladığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl 27 Nisan’da temeli atılan ve 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitim-öğretime merhaba diyen Coşkun Koleji Alaattin Zenginer İlköğretim Okulu, resmi açılışında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu ağırladı. Açılışa Bakan Çubukçu’nun yanı sıra Milletvekili Edibe Sözen, Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı Cafer Odabaşı ve okulun hayır sahibi İşadamı Alaattin Zenginer de katıldı.

Coşkun Kolejleri Genel Müdürü Mehmet Gıcıroğlu’nun açılış konuşmasından sonra Coşkun Koleji müzik korosu minikleri sahne alarak keman, gitar, piyano, def gibi farklı enstrümanlar eşliğinde katılımcılara bir konser verdi. Ardından kürsüye gelen Bakan Nimet Çubukçu, Coşkun Kolejlerinin Türkiye’deki eğitim öğretime çok önemli katkılar sağladığını belirterek hayırlı olsun dileklerini sundu.  Konuşmasında İstanbul’da eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Çubukçu, “2002 yılından bu yana sürdürülen eğitim seferberliği ile on yılların ihmalini ortadan kaldırarak önemli mesafeler katetttik.

 Türkiye’de devlet okulları olarak özellikle İstanbul’da 33 bin 800 dersliğe 21 bin derslik ekledik. Ayrıca özel okulların açılmasına da destek sağladık. Bugün İstanbul’un derslik ihtiyacının yüzde 31’i özel okullardan sağlanmakta” şeklinde konuştu. Konuşması sonrasında hayırsever işadamı Alaattin Zenginer’e plaket takdim eden Çubukçu, Zenginer ve ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER