20 yıl sonra gözlerini Pendik’te açtı

20 yıl sonra gözlerini Pendik’te açtı

20 yıl sonra gözlerini Pendik’te açtı
20 yıl sonra gözlerini Pendik’te açtı

20 yıldır gözü görmeyen İsmail Gülmez gözlerini Pendik’te açtı. Yıllarca korkudan doktora gitmeyi reddeden 65 yaşındaki Gülmez, yakınlarının tatlı bir yalanı sayesinde Pendik’te göz ameliyatı oldu ve artık yeninden görür hale geldi. İsmail bey’in ilk isteği ise Pendik sahilini gezmek oldu.

1990 yılında kataraktan dolayı iki gözü kör olan İsmail Gülmez, yakınlarının “Tedavi edelim” isteğini ameliyat korkusundan dolayı reddetmiş. Bu sebeple 20 yıldır görmeyen, tamamen oğulları sayesinde kişisel ihtiyacın gideren İsmail Gülmez’in bu durumu kendisine söylenen küçük bir yalanla değişti. Ayağındaki bir rahatsızlığını fırsat bilen yakınları kendisine “Gel seni doktora götürelim” deyince İsmail Gülmez kabul etti. Ayağındaki rahatsızlığı bahanesiyle Pendik Devlet Hastanesi Göz Doktoru Özgül Karacan ile konuşan yakınları, durumu kendisine anlatınca Gülmez’in hayatını değiştirecek ilk adım atılmış oldu.
Doktor Özgül: “Ameliyat riskliydi ancak göze almak zorundaydım”

Pendik Devlet Hastanesi Göz Doktoru Özgül Karacan, durumu anlayınca hastayı kapsamlı bir şekilde muayene etti. Ardından teşhisi koyan Karacan, lazer ameliyatıyla düşük bir ihtimal de olsa hastanın gözlerini eski haline getirebileceğini yakınlarına söyledi. Ve arda arda yapılan iki ayrı ameliyat sonucunda İsmail Gülmez’in yüzü artık gülüyor hale geldi. Ameliyat sonrası değerlendirmede bulunan Doktor Karacan; “Ameliyat riskliydi ancak göze almak zorundaydım. Yakınlarına umut vermedim. İlk gözünü ameliyat ettikten sonra aldığım sonuçlar istediğim gibi olunca diğer gözü için de ameliyat kararı aldım. Her şey yolunda gitti ve şu anda İsmail Gülmez kitap okuyabilecek duruma geldi. Zaman geçtikçe daha da iyi olacak” dedi.

“Gezmek istiyorum”
1945 yılında doğan ve hayatının 20 yılını gözleri kapalı bir şekilde geçiren İsmail Gülmez ise durumdan bir hayli memnun. Öyle ki yakınlarının yalan söylemesine bırakın kızmayı “iyi ki söylediniz” bile diyor. Gülmez’in şimdi tek isteği var o da; gezmek. Yıllardır göremediği için günün büyük bir bölümünü evde geçiren Gülmez için artık bu sıkıntı, tamamen ortadan kalkmış durumda.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER