Tarihte hiç bu kadar para kazanılmadı

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ekrem Demirli, Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘İnsan Ruhunun Serüveni’ adlı söyleşiye konuk oldu.

Tarihte hiç bu kadar para kazanılmadı
  Geçmişte bilim, teknik ve inanç ilimlerinde önemli eserler vermiş Türk ve Arap bilginlerin eserlerini, günümüz diline çevirerek önemli çalışmalar gerçekleştiren Demirli, klasik metinlerin güncellenmesi konusunda yapılan çalışmaların yeterli olmadığını belirtti. Dünde kalan tüm bilgilerin bugün işe yaramadığı ve bilginin sürekli değiştiği gibi yanlış algılamalara dikkat çeken Demirli, “Bilgi, değişimler yaşamakla birlikte süreklidir. Batı dünyasının değişimler konusunda bizden farkı, değişimlerle birlikte geçmiş tecrübelerden faydalanması, sürekliliği sağlayabilmesi” dedi.

Pendik Belediyesinin düzenlediği söyleşide geçmiş çağlara ve son iki yüzyılın sosyal yapısına da değinen Doç. Dr. Demirli, “21. yüzyıl, bilim ve teknoloji çağı olduğu gibi aynı zamanda zenginlik çağı. Tarihin hiçbir döneminde bu kadar para kazanılmadı” şeklinde konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109