Sanat Kahve’de Cam Dile Geldi

Pendiklilerin yeni buluşma noktası olan PenCR Sanat Kahve, artık kültür etkinlikleri ile de adından söz ettiriyor.

Sanat Kahve’de Cam Dile Geldi
 Sanat Kahve’de Cam Dile Geldi

Pendiklilerin yeni buluşma noktası olan PenCR Sanat Kahve, artık kültür etkinlikleri ile de adından söz ettiriyor. Ebru yapımı ile başlayan etkinlikler dizisinde bu kez cam üfleme sanatçısı Cafer Tercan hoca, sanatının inceliklerini katılımcılara aktardı.

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi yanında bulunan ‘Sanat Kahve’de  Pendik Belediyesi El sanatları kursu öğretmenleri tarafından verilen sanat eğitimleri ilgi çekiyor. İlki ebru sanatı olan dizide bu kez cam üfleme sanatı katılımcılarla buluştu. Pendik Belediyesi kurs hocası ve 40 yılı aşkın zamandan bu yana cam üfleme sanatçısı olan Cafer Tercan hoca, sanat kahvenin kendine has ortamında sanatın inceliklerini gösterdi. Bir saat süren etkinlik sonunda katılımcılar cam üfleme kursunun verildiği Ali Ulvi Kurucu Semt Merkezi’nde her Çarşamba saat 10:00 ile 16:00 arasında gerçekleştirilen kursa davet edildi. Cam üfleme kursuna isteyen vatandaşlar ücretsiz şekilde kayıt olabiliyor.

Pendik Belediyesi Kültür Müdürlüğünün organize ettiği Sanat Kahve Kültür etkinlikleri bu ay şöyle devam ediyor: 21,22 ve 23 Ocak arası Cam Üfleme ve 28, 29 ve 30 Ocak arası da Tel Kırma etkinliği.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER