Amerika’da Loto Çılgınlığı: 1.5 Milyar Dolar

Amerika’da 4 Kasım’dan beri devreden “Powerball” lotosunun 1,5 milyar dolara yükselmesinin ardından ülkede tam bir loto çılgınlığı yaşanmaya başlandı.

Amerika’da Loto Çılgınlığı: 1.5 Milyar Dolar
 Amerika’da Loto Çılgınlığı: 1.5 Milyar Dolar

Amerika’da 4 Kasım’dan beri devreden “Powerball” lotosunun 1,5 milyar dolara yükselmesinin ardından ülkede tam bir loto çılgınlığı yaşanmaya başlandı. “Powerball” lotosunun oynandığı bayilerin önünde uzun kuyruklar oluşturan Amerikalılar, milyarderler kulübüne girecek talihli olmanın hayalleriyle yaşamaya başladı.

Şanslı kişi veya kişiler eğer paranın tamamını hemen almak isterlerse 930 milyon doları yüzde 25’i federal vergiye kesildikten sonra 698 milyon doların sahibi olacaklar. Eğer loto kuponunda ikramiyenin tamamının yıllara bölünerek alınması seçeneği işaretlenmişse, şanslı kişi veya kişilere 1,5 milyar dolarlık ikramiye tutarı, 30 yıl boyunca her yıl 50 milyon dolar olarak ödenecek.

Numaraları bilgisayar seçsin

Loto’da ikramiye rakamının büyümesiyle birlikte çok sayıda kazanma ihtimallerin yer aldığı matematiksel formüller de ortaya atıldı. Formüller sosyal medyada tartışılırken matematikçilere göre; ‘Bilgisayarın seçtiği kuponlar daha şanslı’. Uzmanlar durumu şöyle açıklıyor: “ Kuponları kendileri doldururlarsa, daha çok doğum günleri, özel rakamlar kullanıyorlar ve tercihlere bakıldığında 31 rakamından daha düşük rakamların oynandığını görüyoruz. Oysa “Powerball” lotosunda 69 numara oynanıyor. Kendi doldurdukları kuponlarda daha az numara kombinasyonu kullandıkları için kazanma ihtimallerini azaltıyorlar. Bu yüzden bilgisayarın seçtiği numaralar daha şanlı oluyor”

Tarihin en büyük ikramiyesi

“Powerball” lotosu son çekilişte ulaştığı ikramiye rakamıyla dünya ve Amerika tarihinde dağıtılacak en büyük ikramiye oldu. Tarihin en büyük loto ikramiyesi şimdiye kadar İspanya’da Noel özel çekilişi olarak bilinen lotoda 2012 yılında 941.8 milyon dolar dağıtılmıştı. İspanya’da dağıtılan loto ikramiyesinde rakamların daha büyük olduğunu ancak daha çok ortak oluşturulan havuz aracılığıyla oynanması nedeniyle ikramiyenin çok sayıda kişi tarafından bölüşüldüğünü belirtiliyor.

ABD Başkanı seçilmek daha büyük ihtimal

Sosyal medyada da “Powerball” paylaşımları ülkede ne derece bir çılgınlığın yaşandığını yeterince anlatıyor. Amerika’nın dört bir tarafından, uzun kuyruklar, oynanan loto biletleri fotoğrafları ve kazanma hayalleri paylaşılıyor. En fazla paylaşılan konuların başında da kazanma ihtimalleri yer alıyor. Büyük ikramiyeyi kazanmanın 292.2 milyonda bir şansın olduğu vurgulanıyor ve şu ihtimaller paylaşılıyor. “Yıldırım çarpması milyonda bir“, “Köpekbalığı tarafından ısırılmak. 11.5 milyonda bir”, “ ABD Başkanı seçilmek. 10 milyonda bir”, “Süper bir modelle çıkmak. 88 binde bir” , “ Pokerde royal flaşı bulmak. 31 binde bir”

Çılgın gibi oynuyorlar

Amerika’nın Sesine görüşlerini aldığı şans oyunları bayileri de hayatlarında hiç görmedikleri bir çok insanın loto oynadığına tanık olduklarını, çılgınlığa varan bir ilgi olduğunu, yüzlerce kupon doldurup, lotoya çok büyük para harcayan kişilere tanık olduklarını ifade ettiler.

Nasıl ve nerede oynanıyor?

Dünyada ve Amerika’da şans oyunları tarihinde dağıtılacak en yüksek miktar olarak kayda geçen rekor ikramiyenin tutarının dağıtılacağı “Powerball” lotosu, 44 ayrı eyaletinin yanı sıra başkent Washington, Virgin Adaları ve Porto Riko’da da oynanabiliyor. “Powerball “ lotosunun çekilişleri Çarşamba ve Cumartesi gecesi olmak üzere haftada iki kez yapılıyor. İki dolar karşılığında oynanan lotoda ‘Jackpot’ olarak adlandırılan en büyük ikramiyeyi kazanmak için altı ayrı numarayı sırasıyla bilmek gerekiyor.

Yeniden devir edebilir

9 Ocak’ta yapılan en son çekilişte 949 milyon dolara yükselen ikramiye tutarı, şanslı numaralar 16-19-32-34-57 ve 13’ü bilen çıkmayınca yeniden devretmesiyle “Powerball” lotosunda dağıtılacak ikramiye tutarı bugün itibarıyla 1 milyar 500 milyon dolara ulaştı ve şans oyunları tarihinde dünyanın en yüksek ikramiyesi olarak kayıtlara geçti. Çekilişin yapılacağı saate kadar bu rakamın daha da artabileceği belirtildi.
Kaynak/amerikaninsesi.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER