YERLİ VE MİLLİ SİLEO MARKA ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER

Türkiye'nin ilk yerli yüzde 100 elektrikli otobüslerini üretmeye başlayan Bozankaya firması, 2017 yılında AR-GE çalışmaları ile geliştirdikleri 2. nesil araçlarını belediyeler için üretti.

YERLİ VE MİLLİ SİLEO MARKA ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER
 YERLİ VE MİLLİ SİLEO MARKA ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER

Türkiye'nin ilk yerli yüzde 100 elektrikli otobüslerini üretmeye başlayan Bozankaya firması, 2017 yılında AR-GE çalışmaları ile geliştirdikleri 2. nesil araçlarını belediyeler için üretti.

Sileo, elektrikli akü ile çalışan, 10m, 12m, 18m, 25m uzunluk seçenekleriyle, hızlı yolcu indirme-bindirme olanağı sağlayan, %100 alçak tabanlı, İtalyan CUNA, Alman VDV, StVZO görüş ve sürücü bölgesi standartlarına uygun, 75-232 yolcu kapasiteli, 4 saatlik şarjla 400 kilometre menzile sahip olan, çevre dostu, sessiz, verimli ve ekonomik Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsüdür.

Yeni SILEO, sahip olduğu rejeneratif enerji ile de fren enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüp aracın bataryasını dinamik olarak şarj edebilen, içten yanmalı motor yerine aks üzeri elektrikli motor kullanılması ile geniş ve ferah bir iç hacim oluşturan, 10-25 m arasında uzunluk alternatifine göre 75 kişiden 232 kişiye kadar yolcu taşıyabilen çevre dostu bir araçtır.

Dizel araçlar genel koşullarda 100 kilometre başına 50 litre yakıt tüketirken, tüm yol koşulları dikkate alındığında yeni SILEO ortalama 0,8 kWh/km, yani yaklaşık 15 kuruşluk tüketim sergiliyor. Yolculuk esnasında rahatsız edici hiçbir motor gürültüsü olmayan yeni SILEO bu tasarımı ile şehirlerimizde ve yurt dışında büyük ilgi görüyor. Türkiye'de daha önce Konya, Eskişehir ve İzmir belediyelerinde kullanıldı.
Şimdi yeni nesil olarak Elazığ ve Manisa kullanacak.

2014 yılında Türkiye'nin ilk yerli yüzde 100 elektrikli otobüslerini üretmeye başlayan Bozankaya firması, 2017 yılında AR-GE çalışmaları ile geliştirdikleri 2. nesil araçlarını 20 adet 18 metre ve 2 adet 25 metre olmak üzere toplamda 22 adet yüzde 100 elektrikli yeni nesil SILEO elektrikli otobüs Manisa Belediyesi için, 18 metre uzunluğunda toplam 15 adet yeni nesil SILEO'yu da Elazığ Belediyesi için üretti. Manisa ve Elazığ belediyeleri için üretti. Araçlar partiler halinde 2018 sonuna kadar belediyelerimize teslim edilecek.

Sileo, şehirlerde yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunan ve dizel araçlara kıyasla %75'e yakın tasarruf sağlayan özellikleriyle ön plana çıkıyor. Ankara/Sincan'daki fabrikada tamamen Türk işçilerin emeğiyle üretilen milli ve yerli bir marka yeni nesil Sileo’lar yurt dışına da ihraç ediliyor.

Yerli ve milli ürün kullanan Elazığ ve Manisa Belediyelerimizi ve üretimini yapan Bozankaya firmamızı tebrik ediyorum.

Yerli ve Milli Otobüslerimiz, İnşallah yerli ve milli araçlarımıza önem veren diğer belediyelerimize de örnek olur.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109