Ticari Araç Sahiplerine ÖTV Müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım'dan Ticari araçlarını değiştirmek isteyenlere ÖTV müjdesi

Ticari Araç Sahiplerine ÖTV Müjdesi
 Ticari Araç Sahiplerine ÖTV Müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım'dan Ticari araçlarını değiştirmek isteyenlere ÖTV müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım, ticari araç sahiplerinin ÖTV ödemeden araç satın alabileceklerini söyledi.
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE ÖTV YOK
Açıklanan paketi heyecanla bekleyen birçok vatandaşın yüzü güldü. Açıklanan pakete göre; ticari araç sahipleri, araçlarını yenilemek isterlerse yeni araç alımlarında ÖTV ödemeyecek.

Ticari araçlarını değiştirmek isteyenlere ÖTV müjdesi

51 BİN 330 LİRADAN 35 BİN 400 LİRAYA
Örneğin; ticari taksisini yenileyecek bir esnaf, silindir hacmi 1.600 CC’nin altında çıplak fiyatı 30 bin lira olan bir aracı almak için mevcut şartlarda yüzde 45 ÖTV ve onun üzerinden de yüzde 18 KDV ödüyor. Böylece aracın anahtar teslim fiyatı 51 bin 330 lira olurken, ÖTV müjdesinin yürürlüğe girdiğinde aynı araca 15 bin 930 lira daha az ödeyecek. Çünkü 30 bin lira üzerinden sadece yüzde 18 KDV alınacağı için aracın anahtar teslim fiyatı 35 bin 400 liraya gelecek.
"TAKSİ, DOLMUŞ, MİNİBÜS, HALK OTOBÜSÜ.."
Başbakan Binali Yıldırım, konuyla ilgili şunları söyledi; "Aracını yenilemek isteyen ÖTV vermeden aracını yenileyecek. Otobüs var, taksi var, dolmuş var, minibüs var, halk otobüsü var. Hem aracı yenileyecek hem de cebinden az para çıkacak. Ayrıca sadece yük taşıma amacıyla kullanılan kamyon ve kamyonetler için de geçer. K1, K2 ve K3 belgesi ile taşımacılık yapanlar için geçerli olacak."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109