Nasıl ATV Kullanılır?

Başarılı ATV sürücüsü otomobil sürücüsünden farklı olarak hareketli ve aktif olmak zorunda.

Nasıl ATV Kullanılır?
Nasıl ATV Kullanılır?

Gideceğiniz yere göre bir ATV seçmelisiniz.

Şehir içinde kullanmak için ucuz ve küçük modeller uygundur. Plaja gidecekseniz kumlu zemine uyum sağlayacak daha büyük ve sportif modelleri tercih edin. Eğer ATV'yi kayalık arazide kullanacaksanız en büyük ve en fazla şok emici özelliğe sahip gelişmiş modeller daha kullanışlıdır. Kayalık arazide ATV kullanıyorsanız, mutlaka koruyucu kıyafet giymeniz gerek.

Kısa kollu ve kısa paçalı kıyafetlerden kaçının. Olası bir düşüşe karşı maksimum önlem almak için vücudunuzun her yeri örtülü olmalı. Uzun kollu gömlek, pantolon, eldiven, koruyucu gözlük ve elbette kask ideal ATV kıyafetleridir. Koruyucu kıyafet işini de tadında bırakın. Pek çok amatör sürücü bir sürü aksesuara para saçınca usta ATV sürücüsü gibi görüneceğini sanar.

İşin aslında dizlik, bileklik ve göğüs koruyucularını sadece hevesli çömezler kullanır. Bu tip gereksiz koruyucular manevra kabiliyetini azaltarak viraj ve yokuşlarda size zorluk çıkarırlar. Kıyafet meselesini hallettikten sonra doğru sürüş taktiklerini öğrenin.

Başarılı ATV sürücüsü otomobil sürücüsünden farklı olarak hareketli ve aktif olmak zorunda. Örneğin yokuş çıkarken jokey gibi sürücü koltuğundan yukarı doğru uzanmalısınız. Yokuş aşağı giderken arkanıza yaslanın. Hareketli olmak size manevra imkanı verir.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2013, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109