KLASİK ARAÇLARIN 30 AĞUSTOS ZAFER KONVOYU‏

Bu yıl ikincisinin organize edildiği Zafer konvoyunda klasikler ortalama 30 mil süratle 5.5 km’lik pistte 3 tur attılar.

KLASİK ARAÇLARIN 30 AĞUSTOS ZAFER KONVOYU‏
KLASİK ARAÇLARIN 30 AĞUSTOS ZAFER KONVOYU‏

FORMULA 1 PİSTİNDEN BAYRAKLARLA BAĞDAT CADDESİNE

İstanbul ve Kadıköy çok renkli ve anlamlı bir organizasyonun ev sahipliğini yaptı. Yarım yüzyılı devirmiş otomobiller,30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla zafer turu attılar ve daha sonra Bostancı sahil yolunu takiben Bağdat Caddesi’ne ulaştılar.

Araçlardan sallanan Türk bayrakları ve çalınan klasik klakson sesleri,Kadıköylülere nostaljiyi ve zafer gururunu birlikte yaşattı.İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) ve İstanbul Ticaret Odası’nın işbirliğinde gerçekleşecek etkinliğe beklenenin çok üstünde yaklaşık 250 klasik araç katıldı.

Program saat 09.00’da araçların TEM Çamlıca gişelerden İstanbul Park Formula 1 pistine doğru hareket etmesiyle başladı.Yolda 250 civarında klasik aracı seyir halinde gören diğer sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemediler ve coşkulu tepkiler sergilediler.

Bu yıl ikincisinin organize edildiği Zafer konvoyunda klasikler ortalama 30 mil süratle 5.5 km’lik pistte 3 tur attılar. Bayrakların araçlardan sallanmasıyla büyük bir görsel şölen yaşandı.

Bu sefer pistteki amaç sürat değil,zafer turuyla,işgal kuvvetlerinin vatan topraklarından kovulmasının yıldönümünü kutlamaktı.

Pistte atılan bayraklı zafer turlarının ardından,araçlar sahil yolu istikametinden Bağdat Caddesine giriş yaptılar.

Aynı coşku burada da devam etti. Ulusal bayramların kutlanmasında çok hassas olan Kadıköylüler bu görsel şölene alkışlarla katkı sundular.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla oluşturacakları cumhuriyet kortejlerinin hazırlıklarına şimdiden başladı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2014, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER