KADIKÖY DE CUMHURİYET KUTLAMALARI MEŞALE YAKMA TÖRENİYLE BAŞLIYOR

KADIKÖY DE CUMHURİYET KUTLAMALARI MEŞALE YAKMA TÖRENİYLE BAŞLIYOR

KADIKÖY DE CUMHURİYET KUTLAMALARI MEŞALE YAKMA TÖRENİYLE BAŞLIYOR
KADIKÖY DE CUMHURİYET KUTLAMALARI MEŞALE YAKMA TÖRENİYLE BAŞLIYOR

KADIKÖY'DE CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyetimizin Kuruluş Yıl dönümlerini her yıl büyük bir coşkuyla ve farklı etkinliklerle kutlayan Kadıköy Belediyesi, bu yıl da bir hafta sürecek zengin bir kutlama programı hazırladı. 25 Ekim Pazartesi günü geleneksel meşale yakma töreniyle başlayacak kutlamaların kalbi ise 29 Ekim’de Bağdat Caddesi’nde düzenlenecek Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü’nde atacak.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları Kadıköy de her yıl geleneksel olarak yakılan Meşale Yakma Töreniyle başlayacak. 25 Ekim Pazartesi günü Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Anıtı ‘nda yapılacak törende Cumhuriyetin Aydınlık ışığını temsil eden meşaleyi Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, öğrencilerle birlikte sembolik olarak yakacak. Meşale bir hafta süreyle yanacak.
 
KLASİK OTOMOBİLLER RESMİGEÇİT TÖRENİNDE

Kadıköy deki Cumhuriyet Bayramı Resmi Geçit Töreni ise Bağdat Caddesi Feneryolu’nda yapılacak. 29 Ekim Cuma günü saat 10.00 da başlayacak Resmigeçit töreninde ise gözler yine rengârenk balon, çiçek ve Türk bayraklarımızla süslenen Araç Konvoyu’nda olacak.  Bu yıl çeşitli kurumlar ile özel kuruluşların katılacağı araç konvoyunda ise en büyük ilgiyi İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin 50 klasik otomobili çekecek.  İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin birbirinden değerli klasik otomobilleri, Bağdat Caddesi’nde hem nostalji rüzgarı estirecek hem de hem de renkli görüntüler oluşturacak.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BAĞDAT CADDESİ’NDE SAAT 19.00 DA BAŞLIYOR

Kadıköylülerin ve Cumhuriyet Sevdalılarının yoğun ilgi gösterdiği Geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü ise her zaman olduğu gibi yine Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar da saat 19.00 da başlayacak. Türk Bayrağı ve Atatürk Posterleri taşıyacak olan katılımcılar, Cumhuriyet Tırı’ndan yükselen coşku dolu şarkılara eşlik ederken, bir taraftan da Cumhuriyet’e bağlılıklarını dile getirecekler. Göztepe Işıklar da sona erecek yürüyüş sonunda Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Cumhuriyet’e Bağlılık Andı’nı okuyarak, katılımcılara tekrarlatacak. Havai fişek gösterisinin ardından kutlamalar Gökhan Özen Konseri ile son bulacak.

MEŞALE YAKMA TÖRENİ: 25 EKİM PAZARTESİ SAAT 10.00 KADIKÖY ATATÜRK ANITI ÖNÜ
 
RESMİGEÇİT TÖRENİ: 29 EKİM SAAT 10.00 FENERYOLU IŞIKLAR BAĞDAT CADDESİ

CUMHURİYET’E BAĞLILIK YÜRÜYÜŞÜ: 29 EKİM CUMA SAAT 19.00 SUADİYE IŞIKLAR

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109