İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş beklentisi

Sektör yetkililerinden fiyatları her geçen gün artan ikinci el otomobil fiyatları hakkında değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş beklentisi
 İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş beklentisi 
Sektör yetkililerinden fiyatları her geçen gün artan ikinci el otomobil fiyatları hakkında değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. 

İkinci el otomobil fiyatları hakkında umut veren açıklamalar. 

Bu sefer açıklamalar umut verici. Türkiye’de otomobil almak adeta bir yatırım haline geldi. Günden güne artan sıfır araç fiyatları ile orantılı olarak ikinci el otomobil fiyatları da oldukça yükseldi. Artan döviz kurları, pandemi sebebi ile yeterli araç üretilmemesi ve ülkemizde hali hazırda yüksek olan vergi oranları sürücülere olumsuz yansıyan etkenler arasında. Peki fiyat artışları nereye gidiyor? Özellikle kullanılmış otomobil piyasasındaki durdurulamaz artışın geleceği merak konusu. Endişelenen sürücülere sektörün içinden bir yanıt geldi. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez.


Doğuş Otomotiv ve Koç Grubu gibi şirketlerden tanıdık olan Orhan Ülgür konu ile ilgili, “Bu işi yapanların birinci işi ikinci el otomobil olmalı. Şu an pazarda çoğu satıcı, asıl işi kullanılmış otomobil olmamasına rağmen bu işe giriyor. Öncelikli olarak, araç tedariki konusunu çözmek istiyoruz. İkinci elde araç tedariki sıfır araçtan daha zor. Bu noktada filo şirketleri ile anlaşıp, kiralamadan dönen araçları ikinci el olarak değerlendirmek istiyoruz. Bayi teşkilatımıza düzenli olarak araç tedariki sağlayacağımız bir iş modeli kuruyoruz. Bunun nedeni içinde bulunduğumuz ortamdır. Bu şirketlerde tek tek aldıkları araçları, ihale ile ikinci el araç işi yapan kişilere ihale usulü ile satıyorlar. Biz bunu yapmak istemiyoruz, çünkü bu sistemin kalıcı olduğuna inanmıyoruz. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. 

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş beklentisi Bekleme gücü olanlar fiyatları indirmedi, satmak isteyenler ise fiyatları indirdi. Aradan geçen dönemde, ikinci el araç fiyatları yavaş yavaş çıkmaya başladı. İkinci elde gerçek fiyat, sıfır aracın yüzde 10-12 altıdır. Son aylarda, sıfır kilometre araç bulunmaması ve yüksek talep ise, geçmişte durgun olan ikinci el pazarını canlandırdı. Önümüzdeki dönemde, sıfır araçların bayilere gelmesi ve fiyatların da stabilleşmesi ile, çoğu ikinci el oto ilanı kalkacak. Bugünkü ilanların yarısı, esen rüzgardan kaynaklı. İlanların yarısının gerçek, diğer yarısının balon olduğunu söyleyebiliriz. Sıfır araçların gelmesi ile birlikte, ikinci elde fiyat yükselişi kesilir“ ifadelerine yer verdi. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109