Fiat Egea'yı Türkiye'de! 20 bin kişi almak için sırada

Tofaş’ın Doblo'nun ardından ikinci büyük projesi olan Egea, bu haftadan itibaren Türkiye ile birlikte 40’tan fazla ülkede satışa çıkacak

Fiat Egea'yı Türkiye'de! 20 bin kişi almak için sırada
Fiat Egea'yı Türkiye'de! 20 bin kişi almak için sırada

Tofaş’ın Doblo'nun ardından ikinci büyük projesi olan Egea, bu haftadan itibaren Türkiye ile birlikte 40’tan fazla ülkede satışa çıkacak

Fiat’ın bu hafta piyasaya çıkacak yeni sedanı Egea, sadece ihracata katkı verip, otomobil pazarında ithalatın payını aşağıya çekmekle kalmayacak, aynı zamanda Bursa’da 2 bin kişi için yeni iş imkânı sağlayacak.

Tofaş’ın Doblo’nun ardından ikinci büyük projesi olan Egea, bu haftadan itibaren öncelikle ülkemiz pazarında, ardından da 40’tan fazla ülkede satışa çıkacak. 2016 yılından itibaren hatchback va station wagon modellerinin de eklenmesiyle bir aile haline gelecek olan, yüzde 70 oranında Tofaş Ar-Ge’si ve Türk mühendisliği ile geliştirilen Egea, aynı zamanda Tofaş ailesinin de 2 bin kişi daha büyümesine katkıda bulunacak.

Egea’nın iç pazarda ithal-yerli dengesini yerli üretim lehine etkilemesi dışında, ihracatta ve üretimde de ülke açısından büyük kazanımlar getireceğini belirten Tofaş CEO Cengiz Eroldu, “Şu anda 6 bin 500 çalışanımız var. İstihdam konusunda, 2016’nın ikinci çeyreğinde üçüncü vardiyaya geçeceğiz. Bu da fabrikada 2 bin yeni istihdam yaratacağız anlamına geliyor. Yan sanayideki katkıyla birlikte Egea’nın sağlayacağı istihdam katlanarak artacak” açıklaması yaptı. Doblo ABD ihracatı da dahil olmak üzere yatırım tutarının 1.5 milyar doları bulduğunu vurgulayan Eroldu, “Egea ailesi tamamen devreye girdiğinde, diğer mevcut ürünlerimizle birlikte, Bursa fabrikamızın 400 bin kapasitesini doldururuz” dedi.



20 BİN KİŞİ ÖN SİPARİŞ KAYDI YAPTI

Yeni model satışa sunulmadan önce başlatılan kampanyalarda 20 bin kişinin ön sipariş için kayıt yaptırdığını belirten Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “İlk satın alan 2 bin kişiye 2 bin TL indirim yapacağız. İlk yıl 8 bin adet üretilecek. 2016 ‘da Egea’nın sınıfında en çok satan modeli olmasını hedefliyoruz” dedi.

DİZEL OTOMATİK MODEL GELECEK YIL PİYASADA

Fiat Egea, 49 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatıyla dikkat çekiyor. Fiat Egea’nın ilk etapta 1.4 litre 95 beygir benzinli, 1.3 litre 95 ve 1.6 litre 120 beygir multijet motor seçeneklerinin satışına başlanacak. Üç donanım paketi bulunan otomobilde, en üst modelin satış fiyatıysa 70.900 TL olarak belirlendi. Egea’nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 110 beygirlik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren üretime başlayacak.1.6 litrelik multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu 2016 yılının 2’nci yarısında satışa sunulacak.

Egea’nın giriş seviyesi Easy Donanım Paketi’nde elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radio/ MP3 Çalar, çok fonksiyonlu direksiyon, ön hava yastıkları, ABS, Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

GARANTİSİ 5 YIL OLACAK

Yeni Egea ile birlikte Fiat ilk kez bir modeline 5 yıl/100 bin km garanti vermeye başlıyor. Fiat dünyasında ilk kez Egea ile başlayan 5 yıllık garanti uygulaması, Tofaş yönetimi tarafından aynı zamanda markanın bu modele ne kadar güvendiğinin de bir kanıtı olarak gösteriliyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER