ATV Motor Nedir? 2013 ATV Motor Modelleri

Atv motor en genel tanımıyla dört teker üzerinde hareket eden, içten yanmalı bir motordan güç alan tek ya da iki kişilik bir taşıttır.

ATV Motor Nedir? 2013 ATV Motor Modelleri
ATV Motor Nedir? 2013  ATV Motor Modelleri

    Günümüzün sıkıcı dünyasından kopup, kendine biraz vakit ayırarak, heyecan yaşamak isteyenler için tasarlanmış bir araçtır atv motor. Motosiklet sürmekten korkanların ama bu zevki tatmak isteyenlerin vazgeçilmezidir. Atv motorlar hobi dışında farklı amaçlar için de kullanılmaktadır ama araçların teknik özellikleri belirlenirken göz önünde bulundurulan en önemli kriter hobi için kullanılacak olmalarıdır ve bu yüzden çok ekstra bir donanıma sahip değildirler.
 
     Atv motor en genel tanımıyla dört teker üzerinde hareket eden, içten yanmalı bir motordan güç alan tek ya da iki kişilik bir taşıttır. Hobi amaçlı olduğundan, özel eğitim almadan herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bunun yanında eğlence yaparken sakatlanma ve yaralanmaları engellemek için bazı ayrıntılara da girilmiştir. Atv turlar genelde düzgün yollar yerine arazide yapıldığı için şartlar göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınmıştır.
 
    Atv'lerde 50-500cc arasında değişen hacimlerde motorlar kullanılmıştır. Küçük hacimlerde yeterli gücü elde edebilmek için yakıt olarak benzin tercih edilmiştir. Bu değerler arasında 7 ila 35 hp güç üretebilen motor seçenekleri mevcuttur. Motorlar genelde elektronik ateşlemeyle çalışmaktadır. Bazı modeller elektrikli marş ile çalışırken, bazılarında marş pedalı kullanılmıştır; her ikisinin de bulunduğu modeller de üretilmiştir. Atv safari esnasında sorun çıkartmayacak lastikler tercih edilmiştir. Hava basınçlı lastiklerde et kalınlığı fazla iken dolgu maddeli lastiklerde dayanıklı malzeme kullanılmıştır. Güç aktarımında şaft veya zincir tercih edilmiştir. Şaftlı modellerde sarsıntılar daha fazla hissedilirken, zincirli modellerde de kopma riski mevcuttur.  Arka frenlerde genelde kampana kullanılmıştır ama ön frenlerde kampana ya da disk fren, modellerde farklılıklar göstermektedir. Vites olarak kullanım kolaylığı açısından otomatik şanzuman tercih edilmiştir. Atv tura katılımdaki temel amaç eğlence olduğu için kullanımı eğitim isteyen donanımlardan kaçılmıştır, otomatik şanzuman da bunlardan biridir. Üreticiler tarafından 3-6 ileri şanzuman seçenekleri sunulmuştur. Geri vites Atv'lerde kullanılmaz diyemeyiz ama çok az modelde mevcuttur. Gece turları için farlar, parklar ve stoplar unutulmamıştır.
 
    Atv motorlar günlük hayatta trafik için çok uygun değildir. Üretimdeki esas amaç hobidir. Bunun için konfor çok fazla gözetilmemiştir; ama bu rahatlıktan taviz verildiği anlamına gelmez. Rahat, keyifli bir araçtır ama konfor için çok ekstra harcamalara girilmemiştir. Uzun yol ihtimali çok olmadığından yakıt depoları 5 ila 15 arasında sınırlı tutulmuştur. Sonuç olarak, atv motor; korkmadan binebileceğiniz, safari zevki yaşayacağınız, bolca keyif alacağını bir araçtır.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2013, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109