OKUYAN TOPLUM PROJESİ ORDU’DA

“KONUŞAN KİTAP ŞENLİĞİ” OKUYAN TOPLUM PROJESİ ORDU’DA Konuşan Kitap Şenliği kapsamında,Valiliğin çağrısı üzerine Ordu’ya gelen Okuyan Toplum Projesi yürütücüsü Ferhat Özen, şenlik sonrası da okullarda saha çalışmasını sürdürüyor.

 OKUYAN TOPLUM PROJESİ ORDU’DA
Cumhurbaşkanının eşi tarafından üç yıl önce başlatılan şenliğin Ordu ayağına iki gün önceden gelen Ferhat Özen, dört gündür okullarda öğrencilerle buluşuyor. Ekran bağımlısı mağduru, okuma iştahsızlığı çeken, kitaptan kesilmiş, kitaba küs,okumaya gönülsüz öğrencileri yeniden  ekranlardan kitaba döndürmek için, onları kitapla barıştırıyor.
Yaptığı açıklamada, “Günümüzün elektronik dadılar elinde yetişmiş elektronik nesline kitap, çok yabancı oldukları bir kültür nesnesi, akademik bir literatür ya da modern bir zaman efsanesi olarak görünüyor.” diyen Özen, bu nedenle öğrencilerde donmuş olan okuma isteğini çözmek için, önce Japonların yaptığı gibi öğrencilere  bir kültür şoku uyguluyor. Kitapla ilgili yerleşik kanılarını tersine çeviriyor. Sunumdan  on dakika sonra alınan geri bildirimlerde  bu sonuç görülebiliyor.

     Haber Sitemize yaptığı açıklamada Ferhat  Özen şunları söyledi, “ Okullar, okurun yetişebileceği en uygun topraktır. Zaten okulun en birinci görevi de okur yetiştirmektir..  Hatta Cevdet Kudretin dediği gibi, okullar okuma alışkanlığı kazandırabilirse, başka hiçbir şey kazandırmasa da olur. Uzun yıllar  işlenmemiş, zararlı otların, dikenlerin kapladığı bu  toprağı(okulları)    ekime hazırlıyoruz. Kitap okuma isteği hatta kitap okuma açlığı uyandırılmış öğrenciyi,  okuma araştırması bilimine uygun benzer ardışık çalışmalar yapmaları önerimizle,  deneyimlerimizi paylaştığımız    öğretmenlere,  bırakıyoruz” dedi.

Özel Haber Ataşehirweb


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER