OKUMAYI SEVDİRME ATÖLYESİ” NİN 70. OKULU, ÇAPA ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESi’YDİ

OKUMAYI SEVDİRME ATÖLYESİ” NİN 70. OKULU, ÇAPA ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESi’YDİ

OKUMAYI  SEVDİRME  ATÖLYESİ” NİN 70. OKULU,     ÇAPA   ANADOLU  ÖĞRETMEN  LİSESi’YDİ
OKUMAYI  SEVDİRME  ATÖLYESİ” NİN 70. OKULU,     ÇAPA   ANADOLU  ÖĞRETMEN  LİSESi’YDİ

Dördüncü yılına giren  Okuyan Toplum Projesi, “Kitapla Barışma Söyleşileri”,  8 Aralık Çarşamba günü, sunum yaptığı  70. okulu olan, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi’ndeydi.  Sabah ve öğleden sonra olmak üzere, iki  sunum gerçekleştiren Ferhat Özen, bu  tarihi binada  222. sunuma ulaştı.   222. kez öğrenci karşısına  çıkan “Okumayı Sevdirme Atölyesi”  öğrenci ve öğretmenlerin  büyük   ilgisiyle karşılaştı. 

 En fazla 90 kişiyle bir atölye çalışması gerçekleştiren proje, uzun yılların soğutmasıyla öğrencide donmuş olan okuma isteğini çözmeyi amaçlıyor.   Kendisine Müdür Baş Yardımcısı İsmail Yücel tarafından Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi’nin  172 yıllık tarihi resmi basılı ve adının yazılı olduğu bir porselen anı tabağı armağan edilen Özen, okul için anı olarak şunları yazdı :

Okuyan Toplum Projesi, Okumayı Sevdirme Atölyesiyle, “Ekran Bağımlılığından Kurtulma, Kitapla Barışma Söyleşileri’nin  70. okulu olan bu tarihi binada, sizinle tanışmaktan,  öğrencilerinizle çalışmaktan  mutluluk duydum.  Televziyon çağında ve beyaz cam devrinde doğru ölçü, “Bu elektronik teknolojiler mi bizi kullanıyor biz mi onları kullanıyoruz?” sorusudur. Çünkü yarar zarar ölçüsü ve dengesi yaşamsaldır.

 Biliyoruz ki insanı zehir değil, doz öldürür. “Televizyon Öldüren Eğlence” (Neil Postman) olmamalı. Televizyonlar kitapla barışmadan, toplumun kitapla barışması   zor görünüyor . Umut yine okullarda…Okulların  kendilerini güncelleyebilmesinde…Bilgi yorgunu, sınav  ve test yorgunu okulların,  okuyan insan yetiştirebilmesinde… ÇAPA ÖĞRETMEN LİSESİ, Darül Muallimin’den  günümüze olduğu gibi yine öncü bir rol oynayabilir. En derin saygılarımla”

Okumayı Sevdirme Atölyesi ünümüzdeki hafta yine Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi’nde olacak ve   bu kez  10 ve 11. sınıflarla buluşacak.

Okuyan Toplıum Projesi
FERHAT ÖZEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER