“OKUYAN PARK” FOTOĞRAF SERGİSİNİ MALTEPE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAİK KAPTAN AÇTI

“OKUYAN PARK” FOTOĞRAF SERGİSİNİ MALTEPE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAİK KAPTAN AÇTI

“OKUYAN PARK” FOTOĞRAF SERGİSİNİ  MALTEPE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ  FAİK KAPTAN AÇTI
Okuyan Toplum Projesi  yaza “Okuyan Park”’la giriyor

Okullar  kapanırken önce “Okuyan Park” Fotoğraf Sergisiyle  yaza “Merhaba”  denildi

“OKUYAN PARK” FOTOĞRAF SERGİSİNİ  MALTEPE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ  FAİK KAPTAN AÇTI

Okuyan Toplum Projesi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü  Faik Kaptan ve Şube Müdürü Muzaffer Doğan’ın katılımıyla Şehit Öğretmen  Nevzat Akdemir İlköğretim Okulunda   Okuyan Park Fotoğraf Sergisi’ni açtı.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan  yaptığı konuşmada kitap okumanın okulla ve okul zamanıyla sınırlı olmadığına dikkat çekerek, “Okullar tatil ama parklar açık. Yaşamın böyle güzel birçok alanı kitap okumak için son derece uygundur. Dünya artık yaşam boyu öğrenmeye geçmiş bulunuyor. Türkiy’e de  kitap okuma  konusunda öteki ülkeleri yakalamalı” dedi. Okuyan Toplum Projesi’nin okumayı sevdiren sunumlarını  yıl boyunca okullarda  yürüten  Ferhat Özen’e  açtığı sergi için de   İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaptan   ayrıca teşekkür etti. 

Özen’in   bu yıl ilkini  açtığı Okuyan Park  Fotoğraf Sergisi  başta Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere şu okul ve iş yerlerinin desteğiyle gerçekleşti. Şehit Öğrt. Nevzat Akdemir İlköğretim Okulu, Foto Yuvam (Sabahattin Yeşilyurt) Maltepe Belediyesi, Altay Çeşme İlköğretim Okulu, Anım Matbaası, Aydeniz Reklam Ajansı.

Geçen yıl 2 Temmuz Parkı’nı Okuyan Park’ a dönüştüren Özen, bu yaz  buna, yine Maltepe  Esenkent’te  bulunan  Muhtarlık parkıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait  Tatlısu Parkı’nı da  ekliyor.

19  Haziran gününden başlayarak her gün 18’de öğrenciler Tatlısu  ve Muhtarlık Parkına kitaplarıyla gelip yarım saat kitap okuyacak.

Ferhat Özen, yaptığı açıklamada, Günümüzün sanayi ötesi bilgi toplumunu yakalama  ve Aydınlanmacı bakışla  yaşam boyu öğrenme odaklı bu çalışmayla farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Okullar tatile girerken, kitabı tatille buluşturmayı ve barıştırmayı amaçlıyoruz. Ferhat Özen “Bu çalışmanızın, okuma araştırmalarınızın sonuçlarıyla örtüşen  bir gerekçesi var mı?  biçimindeki sorumuzu  şöyle yanıtlıyor:     
   
 “Tüm araştırmalar gösteriyor ki başka  bireyleri taklit etme, türün, başka bir üyesinin davranışlarını örnek alma, insan öğrenmesinde yeri olan bilişsel  bir öğrenme  biçimidir. Yine tüm araştırmalar gösteriyor ki insanın, hayvan türlerinde olduğu gibi, taklit, örnek alma ve başkalarının davranışlarını algılayarak,  benzerini yapma konusunda doğuştan gelen yetenekleri vardır.  Bu nedenle, yaşamın ortasında, göstere, göstere okumak ve okuyan insan figürünün, insanın bilinçaltında, diğer görseller gibi yer  etmesini sağlamak  istiyoruz. Okuyan insanların, okumayanlar üzerinde rol model oluşturmasını istiyoruz.  Bu konuda “örnek üst  insanların” okuduklarının  görünür kılınmasıyla  bir  özendirme  oluşturulmasını istiyoruz”   


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109