MHP'nin seçim projesi mahkemeye gidiyor

MHP'nin seçim projesi mahkemeye gidiyor

MHP'nin seçim projesi mahkemeye gidiyor
MHP'nin seçim projesi mahkemeye gidiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim vaadi olarak sunduğu, "Hilal Kart" projesi mahkemeye gidiyor.

Projenin kendisine ait olduğunu söyleyen Dr. Oğuz Güler, MHP Lideri Bahçeli’ye ihtarname çekmesinin ardından konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

MHP’nin seçim bildirgesinde de yer alan, dar gelirliye sağlıktan gıdaya kadar birçok alanda yardım sağlayacak "Hilal Kart"ın MHP’ye ait olmadığı iddia edildi.

İddianın sahibi Dr. Oğuz Güler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çektiği 4 Şubat tarihli ihtarnamede, "Sayın Devlet Bahçeli, ‘Hilal Kart’ terimi kesinlikle bana aittir. 28 Şubat 2010 tarihinde tarafımdan saat 00.38-37’de bu ihtarımı belgeleyen bir mail Osman Çakır beye, Münir beye, Esra hanıma gönderdim. Bu yetmezmiş gibi basın yolu ile ‘Hilal Kart’ olgusunu sizlere gönderdiğimden bahsedip belgelemiştim. Projenin ismini bu yüzden çalışmalarınızda kullanmamanızı ve 3 gün içinde neticenin tarafıma bildirilmesini ihtaren saygıyla bildiririm" dedi.

İhtarnamesinde, haftalardır konu ile ilgili MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Genel Başkan Yardımcısı Kutluata’dan randevu almaya çalıştığını ancak, Kutluata’nın kendisine sert yanıt verdiğini ileri süren Güler, Bahçeli’ye şöyle seslendi:

"Bu terim benim emeğim. Kaldı ki belgeli. Benden önce ‘birinin kitabında yazılmış oradan aldık’ dendi. Bu yanlışsa beyin emeğime saygılı olmalısınız. Yazdıklarım sizi kızdırabilir ama izinsiz size sunanlar ve randevu vermeyenlerin bu hataları mutlaka gözden geçirmelisiniz. Benim tavrımı ve ya tepkimi bu yapılanlardan sonra doğru bulmalısınız. Siz Başbakan’ı ‘çalmakla’ suçladınız ve ben o terimi sizlere kullanmamalıyım. Hilal Kart planladığım 18. kitabım olan yeni bir projenin ismi bu yüzden çalışmalarınızda kullanmamanızı ve 3 gün içinde neticenin tarafıma bildirilmesini ihtaren saygı ile bildiririm."

Güler ayrıca, MHP tarafından herhangi bir adım atılmadığı takdirde, projenin kendisine ait olduğunun tescil edilmesi için dava açacağını kaydetti.
milliyet.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER