MHP'li Vural, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye sert çıktı. O cübbeyi çıkartır, kafandan aşağı geçiririm"

MHP'li Vural, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye sert çıktı. O cübbeyi çıkartır, kafandan aşağı geçiririm"

MHP'li Vural, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye sert çıktı. O cübbeyi çıkartır, kafandan aşağı geçiririm
O cübbeyi çıkartır, kafandan aşağı geçiririm"
MHP'li Vural, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye sert çıktı.
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi kastederek, "Cübbenin arkasına saklanır siyaset yaparsan, o cübbeyi çıkartır, kafandan aşağı geçiririm" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Genç Yatırımcılar Kulübü Türkiye Gençlik Kurultayı'nın işbirliği ile Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesisleri'nde "Ekonomi Zirvesi" konulu panele katıldı. CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin paneli engellemek için öğrencilere zorluk çıkardığını iddia eden Vural, "Bu üniversiteler, öğrencilerin üniversitesidir. Öğrencileri içeri sokmama gibi bir anlayış kabul edilemez. Rektörün öğrencilere zorluk çıkarmak için onları buralara sevk etmelerini doğru bulmuyorum.

Kendisi bir devlet üniversitesinin koltuğunda oturuyor. Orası babasının malı değil, haddini bilsin. Cübbesini çıkarsın, erkekse bu mikrofonlarda konuşsun. Rektör kılığıyla siyaset yapan aktörlere Türkiye'nin ihtiyacı yok. Buradan sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; tayin ettiğiniz adam ikinci sıradan olmuş. Buradaki öğrenciler demokratik bir platform oluşturmuş.

 O rektör de nereden profesör olmuş bilmiyorum, bu organizasyonu engellemek için kırk takla atıyor. Siyaseti mertçe yapacaksın, cübbenin arkasına saklanır siyaset yaparsan, o cübbeyi çıkartır kafandan aşağı geçiririm. Ben bir öğretim üyesiyim. Celal Bayar Üniversitesi'ndeki bu haksızlık, bu zulüm kabul edilebilir mi? Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; bakın, atadığınız rektör nelerle uğraşıyor. Korkunun ecele faydası yok. Elbet bu devran dönecek. Sayın rektörü kınadığımı ifade etmek isterim" diye konuştu.
habertürk.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER