Mahmut KILIÇ: Ataşehir’de Çok Ciddi Adaletsizlik Var

Milliyetçi Hareket Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Mahmut KILIÇ: 'Ataşehir’de çok ciddi adaletsizlik var, bir kısmında çok katlı binalar hemen dibinde sefillik altyapı sorunu olan mahalleler.'

Mahmut KILIÇ: Ataşehir’de Çok Ciddi Adaletsizlik Var

Mahmut KILIÇ: Ataşehir’de Çok Ciddi Adaletsizlik Var

Ataşehir’deki siyasi parti temsilcilerini Ataşehirlilerle buluşturup Ataşehirlilerin sorunlarını ve isteklerinin yöneticilerine, Yöneticilerin iletmek istediklerini Ataşehir halkına iletmeyi amaçlayan dizi röportajın konuğu Milliyetçi Hareket Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Mahmut KILIÇ. Bu amaçla Ataşehirweb Haberi ziyaret eden Başkan Mahmut KILIÇ ile Ataşehirweb Haber adına İsa KIRIM bir söyleşi yaptı.

Ataşehirweb Haber/İsa KIRIM



Ataşehir’de Çok Ciddi Adaletsizlik Var

    Ataşehirweb İsa KIRIM:  Öncelikle Nazik ziyaretiniz için Ataşehirweb adına teşekkür ederim. 

2014 seçiminden ve sonrası Ataşehir’de gerçekleştirmeyi hedeflediğiniz projelerden söz eder misiniz?

Mahmut KILIÇ:
Ataşehir’de çok ciddi adaletsizlik var, bir kısmında çok katlı binalar hemen dibinde sefillik altyapı sorunu olan mahalleler.

En öncelikli sorunumuz imar. Bazı bölgelerimizin tapu sorunu var.  Yeniçamlıca, Mevlana mahalleleri gibi. İçerenköy, Ferhatpaşa gibi mahallelerde yeşil alan sorunu. Keza Yenisahra mahallesinde dere, altyapı, imar sorunu. Örnek Mahallesinde çevre düzenlemesi ve imar sorunu var.

Ataşehir kaybedilmiş bir 3 yıl yaşadı. Bu 3 senenin telafisini Yerel Seçimlerden sonra yaparız. Onunla ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Önümüzde bir kongre sürecimiz var. İl ve ilçe kongrelerimizden sonra kurulacak aday komisyonlarımız adaylarımızı belirleyecek. 2012 de Ataşehirliler MHP Ataşehir teşkilatını daha yoğun, daha sık ve sorunlara daha hakim de daha yoğun çalışmalarıyla görecekler.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak hedefimiz ilk seçim olan yerel seçimlerde belediyeleri almak. Sonra da genel seçimlerde tek başına iktidar olmak.

İ. K: Ataşehir Belediyesinin çalışmalarını yeterli buluyor musunuz? Bu konuda neler söylersiniz?
Mahmut KILIÇ:
Geçen seçimlerde de ben ilçe başkanı idim. Bu 3 senede ne değişti diye sorarsanız? Hiçbir şey değişmedi. O yüzde geçen seçimde ne söyledi isem bu günde aynısını söylüyorum. Ataşehir’de hala bir imar sorunu var. Ataşehir hala ilk kurulduğu gibi, Ataşehirlilik bilinci oluşmamış. Bir Ataşehirlilik kimliği, Ataşehirlilik kültürü oluşmamış. Ataşehir böyle bir coğrafya.

Ataşehir Belediyesi bu süre içerisinde verdiği hiçbir sözün arkasında duramadığı gibi, Ataşehirlilik kimliği, Ataşehirlilik bilincini oluşturamadı. Hadi diğerleri için, Büyükşehir’in elinde hükümet’in elinde gibi nedenler sıralayabilir. Ama maalesef Ataşehir Belediyesi o gayreti göstermedi.

Biz Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde Ataşehirlilik kültürü oluşturacağız. Ataşehir’in kendine sahip çıkacak yapısını oluşturacağız. Ataşehir’de ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin nede AKP’nin siyasi çıkarcı, pragmatist anlayışının hakim olmadığı, Türk milliyetçilerinin hizmet noktasında yarıştığı, toplumun her kesimine inen belediyecilik anlayışını sergilemek istiyoruz.

3 senenin sonunda geldiğimiz nokta, bir bina bulun kültür merkezi yapalım olmuş. Çok ciddi adaletsizlik var Ataşehir’de. Bir kısmında çok katlı binalar hemen dibinde sefillik altyapı sorunu. 

 RÖPORTAJ İÇİN TIKLAYINIZ

          

Rakiplerimiz Devletin İmkanlarını Kullanıyor

İ. K: MHP Genel Merkez ve İstanbul İl Teşkilatı’nın Ataşehir İlçe Örgütüne desteği yeterli mi sizce?
 
Mahmut KILIÇ:
Türkiye 9 yıldır AKP hükümeti ile ciddi bir psikolojik buhranda. Şu an belli olmasa da tozpembe çizilmek istenen ekonomik buhranda. Bu şartlarda Türk Milliyetçiliğinin cephesi, Milliyetçi Hareket Partisidir. Rakiplerimiz Devletin
imkanlarını had safhada kullanmakta. Belediyelerin imkanlarını had safhada kullanmakta.

Milliyetçi Hareket Partisi inanmış Türk Milliyetçileri ile ve ceplerinde ki çoluğunun çocuğunun rızkı ile siyaset yapan bir parti. Bu yapıda da Genel Merkezi suçlamak, yalnız bıraktılar diye değerlendirmek çok doğru değil. Tabi ki ilçe teşkilatının da, İl’in de, Genel Merkezin de eksikler var. Benim 2012 yılında kaba tabirle savaş olarak düşündüğüm mücadelenin MHP’nin Ataşehir cephesini temsil ediyoruz. Bizim burada şartlar ne olursa olsun şikayet etme, bahane uydurma gibi hakkımız, şansımız yok. Biz Türk milliyetçiliğini ve Milliyetçi Hareket Partisini sıradan bir parti gibi gören insanlar değil ülkücülüğü hayat gayesi, yaşam felsefesi olarak gören insanlarız.

O yüzden şikayet etme hakkımız yok. Şartlar ne olursa olsun mücadeleyi son noktasına kadar sürdürmek durumundayız. Eksiklerimizi İl ve Genel Merkezle değerlendiriyoruz. Kongre sürecinden sonra daha yoğun bir yapılanma ile Genel Merkezi İstanbul’da daha yoğun olarak hissedeceğiz.

 

Kürecik’te İsrail’i Koruma Kalkan Kuruluyor

İ. K: Dış politika ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?
 
Mahmut KILIÇ:
Bu gün Türkiye ciddi manada eksen mücadelesi veriyor. Bu AKP Hükümet ile birlikte tamamen sömürge görüntüsü, Amerika’nın Ortadoğu’daki ayağı görüntüsü veren duruma geldi. Buda binlerce yıllık tarihi olan Türk Milleti ve Osmanlı’nın torunlarına yakışmıyor.

Dün Beşar Esad’a dostum deyip ailece görüşenler, bugün Suriye halkı seni istemiyor öyle isi biz de istemiyoruz diyebiliyorlar. Mısır Devlet Başkanı, Libya Devlet Başkanı ile can ciğer olanlar Amerika’nın Ortadoğu projesindeki çizdiği haritada maalesef Türkiye tetikçi pozisyona düşürüldü. Ülke itibarsızlaştırıldı. Yeni Osmanlıcılık adı altında ortaya çıkan Davutoğlu’nun Dışişleri anlayışı iflas etmiştir.

Artık şu görüntü tamamı ile ortaya çıktı; yalandan bir İsrail sürtüşmesi Ortadoğu’da Amerika Müslüman görüntüsü adı altında, Müslüman kimliği ile AKP Hükümetine yaptırmakta.

Biz 40 yıl öncede kendi ayakları üzerinde duran bağımsız, Ortadoğu’ya ve Dünya’ya hakim, itibarlı bir Türkiye noktasında bir dış politika sergilenmesini istiyoruz.

Bu gün Malatya’ya Amerikalılar girdi. Haberlerde izledik Amerikalılar Malatya’ya indi! Kürecik’teki Kalkan Projesi için.  Bir yandan katil İsrail diyorsunuz diğer taraftan da Malatya Kürecik’te İsrail’i koruma kalkan kuruyorsunuz. Türkiye’nin ısrarla AKP’nin sıcak para ekonomisinden kurtulup gerçekçi, üreten bir ekonomik modelle Türkiye’nin sanayileşmesi, gelişmesi lazım. Bu manada Türkiye’nin Türk Milliytetçilerinin Milliyetçi Hareket Partisine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. MHP’de bu kadroların olduğuna inanıyoruz.

 

İ. K: Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ‘son yapacağım parklara Alpaslan Türkeş ile Necmettin Erbakan’ın adlarını vereceğim’ sözleri için ne düşünüyorsunuz?
 
Mahmut KILIÇ:
Alpaslan Türkeş’in adının parka verilmesi bizi mutlu eder. Alpaslan Türkeş ve Necmettin Erbakan Ülkemizin önemli isimleridir, İsimlerinin parklara verilmesi güzel tabii.

Ama bunun yaparken bir tarafa Deniz Gezmiş diğer tarafa Alpaslan TÜRKEŞ ve Necmettin ERBAKAN şeklinde anılmasını kabul etmiyoruz. 

Alpaslan TÜRKEŞ ve Necmettin ERBAKAN adlarının bir suçlu ile eşleştirilmesini doğru bulmayız.

 

Ataşehirweb Habercilikte Ataşehir’in İlki



İ. K: Ataşehirweb Haber aracılığı ile son olarak Ataşehir’e ve Ataşehirlilere ne söylersiniz?
 
Mahmut KILIÇ:
Ataşehirweb Haber’i çok önemsiyoruz. Habercilikte Ataşehir’in ilki olması dolayısı ile ayrı özel bir yeri var. Ben teşekkür ediyorum sizlere, haberlerimize bize olan ilginizden.

Ataşehir büyük bir köy. Maalesef 3 yılı kaybedilmiş köy. Aynı gemide hep beraber gidiyoruz. Yerel seçimlerde daha önce yaptığı hatayı yapmamalarını istiyoruz. Kendi bünyesinden oluşacak Ataşehirlileri göreve getirmelerini tavsiye ediyorum. Bizde MHP olarak bu seçimde yine bundan öncekiler gibi canla başla çalışıp Ataşehir’de olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109