Albay Türkeş'in Bakanı titreten emri

Albay Türkeş'in Bakanı titreten emri

Albay Türkeş'in Bakanı titreten emri
Türkiye'de geçmişte asker-sivil veya asker-siyasetçi ilişkisinin hangi boyutta olduğunu, 27 Mayıs askeri darbesinin içinde olan Alparslan Türkeş'in dönemin Dışişleri Bakanı'na verdiği emir ve aldığı karşılık gözler önüne seriyor...
Murat Belge, Kıbrıs’ta çalışacak ve çarpışacak Türk Mukavemet Teşkilatı TMT’yi kuran Albay İsmail Tansu’nun anılarını yazdığı, “Aslında Hiç Kimse Uyumuyordu” isimli kitaptan çok ilginç bir bilgiyi aktardı.

MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, Albay olduğu dönemlerde Dışişleri Bakanı Selim Sarper’i çıkmayan bir ödenek yüzünden sert bir dille azarlıyor. Sarper de Türkeş’e, “Bürokratik engellerden Sayın Albayım, emirlerinizin bugün yerine getirileceğinden emin olunuz” diye yanıt veriyor.

Murat Belge, “Selim Sarper, Dışişleri Bakanı. Türkiye'de 'asker-sivil ilişkileri'ni veciz bir biçimde özetlemiyor mu bu sahne?” sorusuyla yorumladığı bölümü köşesinden şu şekilde aktardı:

DIŞİŞLERİ BAKANI SARPER: EMİN OLUN ALBAYIM

"Alparslan Türkeş, Selim Sarper'i oldukça sert biçimde uyararak, ödeneğin hemen verilmesini emretmişti. Selim Sarper, Türkeş karşısında sarsılmış, cevap vermekte zorlanmış ve "bürokratik engellerden Sayın Albayım, emirlerinizin bugün yerine getirileceğinden emin olunuz' diyebilmişti."

Haber 7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER