Vedat Günyol, ‘100’ yaşında anılıyor

Vedat Günyol, ‘100’ yaşında anılıyor

Vedat Günyol, ‘100’ yaşında anılıyor
Vedat Günyol, ‘100’ yaşında anılıyor
 
Vedat Günyol, doğumunun 100’cü yılında 12-13 Mart 20011 Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan iki günlük bir sempozyum ile anılacak.
 
Maltepe Belediyesi, Cumhuriyet gazetesi, İstanbul Barosu, Türkiye Yazarlar Sendikası ile İnsancı Felsefe Sanat ve Bilim Çevresi’nin ortaklaşa düzenledikleri “AYDINLANMA BİLGESİ VEDAT GÜNYOL ‘100’ YAŞINDA” başlıklı sempozyum,  12-13 Mart günlerinde Türkân Saylan Kültür Merkezi’nde (Maltepe) yapılacak. Beş oturumdan oluşan sempozyuma birçok bilim insanı, edebiyatçı, gazeteci, aydın, katılıyor. Sempozyumda, oturumlar   “Vedat Günyol ve Aydınlanma Düşüncesi”, “Vedat Günyol’da Hümanist Eğitim-Kültür Düşüncesi”, “Vedat Günyol’un Yapıtlarından Günümüze Bakış”, “Vedat Günyol ve Çağdaş Türkiye Özlemi” ve “Anılarla Vedat Günyol, Anılarda Vedat Günyol” başlıklarını taşıyor.

12 Mart Cumartesi günü başlayacak olan sempozyum, yönetmenliklerini Hakan AYTEKİN ile Turhan YAVUZ’un yaptığı “BEN VEDAT GÜNYOL” belgeseliyle açılacak. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa ZENGİN, Hürriyet gazetesi yazarı Doğan HIZLAN, İstanbul Barosu Başkanı Doç Dr. Ümit KOCASAKAL, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Enver ERCAN ile İnsancı Felsefe Sanat ve Bilim Çevresi Yürütücüsü Ali Ekber ATAŞ’ın yapacağı açış konuşmalarının ardından,  oturumlara geçilecek. Bu oturumlarda Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN, Prof. Dr. Tahsin YÜCEL, Prof. Dr. Zeki ARIKAN, yazar Öner YAĞCI, yazar-şair Eray CANBERK, yazar-çevirmen Ahmet CEMAL, eleştirmen Konur ERTOP, yazar Erdal ATABEK, Doç. Dr. H.Haluk ERDEM, Prof. Dr. Gülten KAZGAN, gazeteci-yazar Ali SİRMEN, Prof. Dr. İsa EŞME, yazar-romancı Ahmet ÜMİT, Av. Celal ÜLGEN,  Pakize TÜRKOĞLU, Yusuf ÇOTUKSÖKEN, Hande SONSÖZ ve Niyazi YAŞAR, Vedat Günyol’un yazarlığı, denemeciliği, dünya görüşü, hümanizması, eğitim-kültür düşüncesi gibi konularda konuşma yapacaklar, bildiri sunacaklar.  Mehmet BAŞARAN, Prof. Dr. Coşkun ÖZDEMİR, Metin GÖKYOKUŞ ve Adil İZCİ de Vedat Günyol ile ilgili anılarını anlatacaklar.

Sempozyumda ayrıca, Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Ufuk KARAKOÇ türküleri, Erdal Erzincan Müzik Okulu sanatçılarından Can KALAYCIOĞU ile Hüseyin KORKANKORKMAZ da “Vedat Günyol’a Pir Sultan Türküleri” adıyla bir dinleti sunacaklar.  
    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER