Siyasetçi kimliğimi hizmet etmek için kullanıyorum

Siyasetçi kimliğimi hizmet etmek için kullanıyorum

Siyasetçi kimliğimi hizmet etmek için kullanıyorum
Siyasetçi kimliğimi hizmet etmek için kullanıyorum

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Cem T.V.’de canlı yayınlanan Kadının Güncesi programında Gönül Kahraman’ın sorularını yanıtladı. “Projeler sadece seçimi kazanmak için yapılmaz. Halkın her kesimine hitap etmesi, kim ne kadar yararlanıyor sorusunun takibi gereklidir.” diyen Belediye Başkanı Zengin, uygulamaya koydukları projelerin doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade etti. Cumhuriyet Eğitim Merkezi öğrencilerinin yüzde doksanlık başarısının ardından bu yıl beş yüz öğrenciye umut olduklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Cumhuriyet Eğitim Merkezinde onlara sadece bilgi vermedik; aynı zamanda aile sıcaklığı verdik. Yemek sağladık, servis, motivasyon, psikolojik sorunlarının çözümleri gibi ihtiyaç duydukları her konuda yardımcı olduk. Belediye olmanın ötesinde insan olmanın görevini yerine getirdik. Onları gittikleri şehirlerde de izlemeye aldık. Harçlarını yatırmalarından, kalacakları yurtlara kadar onlarla ilgilenmeye devam ediyoruz. Onlar bizim ilk göz ağrımız. Bu yıl beş yüz öğrencimize umut oluyoruz; 250 öğrencimiz üniversiteye 250 öğrencimiz liselere hazırlanıyor.” dedi. “Baştan beri düşümdü” dediği Altın Kart projesi için “65 yaş üstü insanların yalnızlığını paylaşmak, onların ikinci çocuğu olmak istedik. Çocuklarınız uzakta olabilir, istediklerinizi bize söyleyin dedik” sözleriyle proje amacını özetleyen Belediye Başkanı, “eğer yaşlı bir teyzemiz çağrı merkezimizi arayıp, evladım gelip sobamın yerini değiştirin” diyorsa, Altın Kart uygulamamız başarıya ulaşmış demektir.” dedi.

Programın diğer konuğu TOKHADER Genel Başkanı Hüsniye Kaya Belediyeyle ortak kümelerinin kadınlar ve gençler olduğunu belirterek, çalışmalarında Maltepe Belediyesinin destek olduğunu söyledi. Sevgiden yoksun bırakılmış, hor görülmüş kadınların yaralarını sarmanın yollarını aradıklarını belirten Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, bir iki ay içinde açacakları kız öğrenci yurdunda kadın sığınma evinin de olacağını, kadınların yemek yaparak üretken hale geleceklerini ve toplumda itilen değil, yer edinen bireyler olacaklarını söyledi.

Maltepeli çocuklar için Türkan Saylan Kültür Merkezinin en alt katında Efe Boz Çocuk Dünyasını açtıklarını belirten Başkan Zengin, içinde oyun alanları, okuma odası, sinema salonu, kreşi ve uyku alanları bulunan, hem çocukların eğleneceği hem de anne babaların gönül rahatlığıyla tiyatro izlerken emanet edebilecekleri bir çocuk merkezi kurduklarını anlattı. Maltepe Belediye Başkanı, “Bizim sanatçılarımız için hazırladığımız bir kültür sanat mabedi” diye nitelediği Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni bir yıl içinde 250 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Çocuklar için her Pazar ücretsiz tiyatro düzenlediklerini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Zengin, oyun çıkışında çocuklara bazen bir kitap bazen bir elma şekeri hediye ettiklerini söyledi.

Gönül Kahraman’ın kendisini en çok neyin yorduğu sorusuna Belediye Başkanı Zengin, verdiği hizmetlerin anlaşılmamasının ve bürokratik engellerin kendisini yorduğunu ifade etti. Siyasetle ilgili bir soru üzerine Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Siyasetçi kimliğimi insanlara hizmet etme aracı olarak kullanıyorum. İnsanlar bizim hizmetimizden memnun olduğu sürece siyasete, bir anlamda hizmet etmeye devam edeceğim.” sözleriyle yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER