Şehit ve gazi yakınlarının kaşıkçı elması ziyareti

Şehit ve gazi yakınlarının kaşıkçı elması ziyareti

Şehit ve gazi yakınlarının kaşıkçı elması ziyareti
Maltepe Belediyesi,  tarihsel ve kültürel değerlerimize bakış açısı kazandırmak, müze alışkanlığı edindirmek amacıyla ilçe sakinleri için şehir içi ve şehir dışında düzenlediği kültür ve tarih turlarına devam ediyor. Bu turlar kapsamında şehit ve gazi aileleri ile yakınları, Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Arkeoloji Müzelerini gezdiler.

Aralarında, ilk kez Sultanahmet Meydanı’na gelenlerin de olduğu şehit ve gazi yakınları, yanlarına çocuklarını da alarak katıldıkları bu müze gezisinden çok mutlu olduklarını dile getirdiler.  Geziye eşi ve çocuğuyla birlikte katılan Gazi Erkan İnan “Kendi olanaklarımızla Anadolu yakasından buralara gelmemiz çok zor.  Bu tarihi mekanları görmek beni çok heyecanlandırdı. Belediyemizin sağladığı bu imkandan çok mutluyuz.“ dedi.

Son yıllarda artan tarihi dizilerle birlikte, çok büyük ilgi gören kültür ve tarih turunda en çok kaşıkçı elmasından etkilendiğini söyleyen 70 yaşındaki Meryem Özakıncı da  “Torunumu da getirdim. İkimiz de çok heyecanlıyız. Maltepe Belediyesi sayesinde bu yaşımda buraları da görmek kısmetmiş. En çok kaşıkçı elmasını görmekten etkilendim” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER