OKUYAN PARK’TA BELEDİYE BAŞKANI DA ÇOCUKLARLA KİTAP OKUDU…

OKUYAN PARK’TA BELEDİYE BAŞKANI DA ÇOCUKLARLA KİTAP OKUDU…

OKUYAN PARK’TA   BELEDİYE  BAŞKANI DA  ÇOCUKLARLA  KİTAP OKUDU…
OKUYAN PARKTA BELEDİYE BAŞKANI DA
ÇOCUKLARLA KİTAP OKUDU

Maltepe Belediyesi’nin Okuyan Toplum Projesi’yle birlikte başlattığı “Okuyan Park” uygulaması, Başkan Mustafa Zengin’in de katılımıyla heyecan kazandı. Mustafa Zengin, dün ilk kez katıldığı Okuyan Park’a, kitap okuyan çocuklara armağanlarla geldi. Başkan, Esenken 2 Temmuz Parkı’nda çocuklarla kitap okudu, parkta her gün yarım saat kitap okuyanlara ayakkabı armağan etti.

Bir çerçeve proje olan Okuyan Toplum Projesi kapsamında , Okuyan Park uygulaması dışında , eğitime destek amacıyla öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik konferanslar veriliyor.

Projenin sahibi ve yürütücüsü Ferhat Özen, okullarda saydam gösteri ve müzik efektleriyle destekli tiyatral sunumlar la öğrencileri - kendi deyimiyle-okumaya kışkırtıyor.

 Ataşehirweb'in görüşlerine başvurduğu Özen, “Başkan Mustafa Zengin’in klasik belediyeciliği aşmış bir başkan” olması nedeniyle , projeye ilgi duydugunu söyledi ve şöyle devam etti:

 “Doğrusu, bugün eğitim tersine çalışıyor. Okullar okumayan insan yetiştiriyor. Eğitimin ayağa kaldırılması için belediyelerin bu anlayışla çalışması gerekir. Okuma sorunu Türkiye’nin anahtar sorunudur. Bütün sorunlarımız, özünde kitaplarla sorunlu olmamızdan kaynaklanıyor, geri topumlar dışında bütün uygar toplumlar kitaplarla yönetilmektedir” dedi.

Demokratik bir toplumun  eğitim yoluyla oluşabileceğine  inanan Özen, bir  çerçeve  proje olarak tasarımladığı,   Okuyan Toplum Projesiyle  üç yılda  şu alt çalışmaları ve projeleri gerçekleştirdi  :

1. Sunay Akın’ın  katkıları ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle   Bizi Kitaplar  Kurtarır… Saydam  gösteri ve müzik efektleriyle destekli tiyatral sunum

 (Okuyan Toplum Projesi, Duygu Atölyesi’nin Kitapla Barışma Söyleşileri)

2. CarfourSA Maltepe Park işbirliği ile “Alışveriş   Listelerinde Kitaplara da Yer Var”

 3.BEDES (Beykoz Eğitime Destek Derneği) ile  Ekran Bağımlılığından  Kurtulma Kitapla Barışma Söyleşileri (Hedef Kitle : Öğrenci, veli ve 
öğretmenler)

4. Şanlıurfa Valiliği Işığımı Arıyorum, Okuyorum kampanyası… Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri Okutan’ın  çağrısı üzerine  bu ildeki  liselerde 26 sunum   


Proje hakkında daha geniş bigi için : www.okuyantoplum.com

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109