Maltepeli Cumhuriyet Kadınları görev başında

Maltepeli Cumhuriyet Kadınları görev başında

Maltepeli Cumhuriyet Kadınları görev başında
Maltepeli Cumhuriyet Kadınları görev başında

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkının kazanmasının 76. Yıldönümünde Maltepeli kadınlar biz de varız dedi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesi, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in katılımıyla açıldı. Belediye Başkanı Zengin, eşi ile birlikte katıldığı açılışta Cumhuriyet Kadınlarına hitaben yaptığı konuşmada, “Maltepeli olmaktan çok mutlu ve gururluyum.  Cumhuriyet Kadınları Derneği Maltepe Şubesi’ni açmaktan onur duydum. Çağdaş uygar toplumların var olması ve gelişmesinin, ilerici bir ruh taşıyan kadınların desteği olmadan mümkün olmadığının bilincindeyiz. Aydınlık yarınlarımızın kurulması için çocuklarımıza, yaşlılarımıza, gençlerimize ve tabii ki kadınlarımıza her zaman güvendik. Erkeklerden çok daha büyük özverilerle Cumhuriyetin kuruluşuna ve korunması için çalışan kadınların çabaları biz erkekleri yüreklendiriyor. Bizleri daha çok çalışmaya teşvik ediyor. Cumhuriyet Kadınlarına güvenerek yola çıktık. Benim desteğim her zaman kadınlardan yana“ dedi

Maltepe Belediye Başkanı’nın konuşmasının ardından Cumhuriyet Kadınlar Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, günümüzdeki siyasi gelişmelerin kadınlar üzerindeki olumsuz etkilerinden sözederek, “Kara günler geçirmekteyiz. Son 8 yılın faturası kadınlarımıza çıktı. Kadınlarımızın üzerinden prim yapılmasına dur dememiz gerekiyor. Biz de Cumhuriyet Kadınları olarak üzerimize düşeni erkeklerle birlikte omuz omuz vererek yapıyoruz.” dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu açılışta, Maltepe Şubesi Başkanı Günay Birecik de yaptığı konuşmasında, Cumhuriyette elde ettiğimiz kazanımları bugün savunma noktasına gelmemiz üzücü. Maltepeli Cumhuriyet Kadınları olarak görevimizin bilincindeyiz. Hepinizin tek tek destek vereceğini biliyorum” dedi.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği temsilcileri, Maltepe Belediye Başkanı ile sohbet etmek ve hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta yarıştılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER