Maltepe'de Şu Çılgın Türkler oyununa yoğun ilgi

Maltepe'de Şu Çılgın Türkler oyununa yoğun ilgi

Maltepe'de Şu Çılgın Türkler oyununa yoğun ilgi
Maltepe Belediyesi 2. Geleneksel Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürüyor. Tiyatro Festivali’nde Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle Maltepe Sanat Tiyatrosu’nun “Şu Çılgın Türkler” oyunu sahnelendi.  

Turgut Özakman’ın aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, sanat ve tarihseverler  büyük  bir coşkuyla izlediler. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, oyun sonrası oyuncuları çiçek vererek başarılarından dolayı kutladı Belediye Başkanı Mustafa Zengin kısa bir konuşma yaparak,  “Burası sözün bittiği yer. Dostlarımız burada yakın tarihimizi yeniden özetlediler. Sevgili Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler” adlı eserini burada sizlerle buluşturdu. Yakın tarihimize baktığımız zaman gördüğümüz benzerlikleri anımsatmak istediler. Ali Kemal’i, Refii Cevat Ulunay’ı anlattılar bize. Onlardan çok var aslında içimizde. Dürüst vaatler maalesef azaldı.” dedi. Prömiyerin ardından sanatseverlere bir kokteyl verildi.

Maltepe Sanat Tiyatrosu’nun kalabalık bir oyuncu grubu tarafından sahneye konan Şu Çılgın Türkler’in  yönetmenliğini Kubilay Erdelikara, sanat yönetmenliğini Onur Mete ve müziğini İnci Yaman yapıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER