Maltepe'de Ayışığında ortaoyunu nostaljisi

Maltepe'de Ayışığında ortaoyunu nostaljisi

Maltepe'de Ayışığında ortaoyunu nostaljisi
Maltepeli sanatseverler Ramazan ayına ayışığında sahnelenen muhteşem ortaoyunu ile eğlenerek girdiler. Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin de Ramazan ayı boyunca Maltepe’nin tüm mahallelerinde ücretsiz sahnelenecek “Sulu Şaka “ adlı oyunun ilk gösterisini coşkulu bir kalabalıkla birlikte izledi.

 Belediye Başkanı Zengin Türkiye’de ilk kez havuzun içinde gerçekleşen güldürüde sahnede oyunculara eşlik ederek izleyenlerden büyük sempati topladı. Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Amacımız Maltepe halkının kendi mahallelerinde çocuklarıyla birlikte tiyatro izlemenin keyfini tatmaları. Ramazan akşamlarını geleneksel eğlencelerle geçirmeleri için çalışıypruz.

 Ramazan geleneklerimizi bu güzel paylaşımlarla yaşatacağız” dedi. Usta sanatçı Ali Poyrazoğlu’nun yazıp yönettiği Sulu Şaka adlı orta oyununun arasında Karagöz-Hacivat gösterisi de  izleyicilere nostaljik anlar yaşattı. Yalı mahallesi basket sahasında sahnelenen gösteride üç kuşak bir arada keyifli bir ramazan akşamı yaşayan vatandaşlar, Maltepe Belediyesi’nin tarihi kostümler içinde dağıtığı geleneksel Osmanlı macunu, pamuk şeker yiyerek, şerbet ve su ile serinlediler. Ali Poyrazoğlu oyun öncesi Maltepe Belediye Başkanı’na hitaben bir konuşma yaparak,  “Maltepe’nin çalışkan Belediye Başkanı Mustafa Zengin’e böylesi güzel sosyal etkinliklerle vatandaşlara kendi mahallelerinde tiyatro izlemelerine olanak sağladığı için sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.

 Oyun arasında, vatandaşlar Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in yanına gelerek teşekkür ettiler ve “ Size minnettarız. Sayenizde kendi mahallemizde ailemizle birlikte  güzel bir akşam geçiriyoruz” dediler. Coşkulu bir kalabalığın izlediği güldürü de Başkan Yardımcıları Nimet Karabulut ve Ercan Köymen de Maltepelilere eşlik etti. Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi Karagöz Hacivat ve modern orta oyunu Sulu Şaka, bütün bir ay boyunca 1-29 Ağustos tarihleri arasında saat 21.30’da bütün mahallelerde ücretsiz olarak  tiyatroseverlerle buluşacak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109