Maltepe’nin en büyük mahallelerinden biri olan Fındıklı’da okul sorununa taşımalı çözüm

Maltepe’nin en büyük mahallelerinden biri olan Fındıklı’da okul sorununa taşımalı çözüm

  Maltepe’nin en büyük mahallelerinden biri olan Fındıklı’da okul sorununa taşımalı çözüm
Belediyeden okul sorununa çözüm
 
Maltepe’nin en büyük mahallelerinden biri olan Fındıklı’da okul sorununa taşımalı çözüm. Maltepe Belediyesi’nin sağladığı  servislerle yaklaşık 150 öğrenci bir başka mahalledeki okula taşınacak.

Servislerin ilk gününde ilköğretime başlayan çocuklarla birlikte olan Maltepe Belediye Başkanı  Prof. Dr. Mustafa Zengin ‘’Biz buradaki eğitim sorununun farkındayız. Ve Belediye olarak bütün imkanlarımızı seferber ederek önümüzdeki yıl bağışçıların katkıları ile buraya bir ilköğretim bir de meslek lisesi yapacağız, alanımız hazır. Ama bu yıl bu sorunun çözümü için mahalledeki çocuklarımız, üç ayrı noktadan servislerle eğitim görecekleri okula götürülecek.

 Biz ve hayırsever bağışçılarımız ihtiyaç duyulan başka noktalarda da okul yapmak istiyoruz ama,  ne yazık ki alan bulmakta zorluk çekiyoruz. Maltepe’deki en büyük derdimiz boş alan bulamamak.‘’ dedi. Çocukların resim çektirmek için adeta yarış yapması üzerine Belediye Başkanı Zengin bir de müjde verdi;

‘’Belediye olarak Fındıklı’da iki ayrı yerde arazi satın aldık. Buradan müjde veriyorum, siz çocuklara iki park yapacağız.‘’ diye konuştu. Çocukları servis otobüsüne bindiren Maltepe Belediye Başkanı,  bir süre şoför koltuğuna geçerek  servis şoförlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 Otobüsün içinde Belediyenin ilköğretime başlayan bütün öğrencilere dağıttığı çantaları veren Başkan Zengin, öğrencilerden  çok çalışmaları ve öğretmenlerini dinlemelerini istedi. Maltepe Belediye Başkanı çocukların yanından ayrıldıktan sonra okulun yapılacağı araziyi gezdi ve yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109