Maltepe’de rantsal dönüşüme karşıyım

Maltepe’de rantsal dönüşüme karşıyım

Maltepe’de rantsal dönüşüme karşıyım
Maltepe’de rantsal dönüşüme karşıyım
 
Maltepe Belediye  Başkanı  Prof. Dr. Mustafa  Zengin Başıbüyük’te halkın sorunlarını dinledi, çözüm çalışmalarını anlattı. Halka ‘’Bana güveniyor musunuz? Bunu duymak istiyorum‘’ diyen Başkan Zengin’e meydanda toplanan kalabalık hep bir ağızdan ‘’Güveniyoruz‘’ diye yanıt verdi.

Konuşmasına  ‘’Başıbüyük’te kentsel dönüşüm adı altında yaratılan rantsal dönüşüme karşıyım‘’ diyerek başlayan Maltepe Belediye Başkanı, mahallede yapılan ölçümleri anlattı.  Başkan Zengin ‘’Ben burada insanımın hakkının yenmesine karşıyım. Burada ben sizin karşınızda değilim, yanınızdayım. Birlikte hareket edeceğiz. Düşmanlarımız güçlü. Üstelik başımıza çıkardıkları 73. Madde belası ile daha da güçlendiler.

 Onlara karşı ben halkın isteklerinin yanındayım, siz ne derseniz olacak. Biz bu ölçümleri yapmak zorundayız yoksa onlar ölçüm yapacak, bu da sizin lehinize olmayacak. Biz bu ölçümleri yapmazsak TOKİ buldozer gibi girer istediği gibi çizer‘’ dedi. Vatandaşların tapu isteklerini de değerlendiren Başkan Zengin ‘’1.5 yıldır onları engellemeye çalışıyorum.

 Tapuyu vermek benim elimde olsa her gün tapu dağıtırım. Ama burası kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Ben sizin yararınıza çalışıyorum. Bende değişen bir şey  yok. Seçimlerden önce ne dediysem o hala geçerli. Burada olacak bütün dönüşümler halkın yararına olacak. Mücadelemiz sürecek. Biz diyoruz ki 2011’e az kaldı. Hükümet kurma yetkisini aldığımız zaman bütün yanlışlıklar düzeltilecek‘’ diye konuştu.

 Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ‘’Benim İstanbul’da tapulu toprağım yok. Olursa burada Başıbüyük mezarlığında olacak‘’ sözleri üzerine vatandaş hep bir ağızdan ‘’Allah sana sağlık versin‘’ diye bağırdı. Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından  Belediye Başkanı  ‘’Beraber miyiz‘’ diye seslendiği mahalle halkından kendisine güvenmesini istedi ve gelişmelerden kendilerini sık sık haberdar edeceğini kaydetti.   

 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109