Maltepe’de engelli dostu sokak

Maltepe’de engelli dostu sokak

Maltepe’de engelli dostu sokak
Maltepe’de engelli dostu sokak Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Kanal 9’da yayınlanan Yaşama Dair programında gazeteci Mukadder Yalnız’ın sorularını yanıtladı. Sağlık, eğitim, çevre ve sanat projeleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı canlı telefon bağlantılarında gelen soruları da cevapladı. Yapımına kısa süre önce başlanan çalışmalardan birinin Çam Sokak’ın düzenlenmesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı, “Üç aydır üzerinde çalıştığımız projemizi hayata geçirmeye başladık. Engelli insanlarımızın nasıl bir sokaktan geçebilecekleri düşüncesiyle onların beklentilerine göre Çam Sokak’ı dizayn ediyoruz. Sokak başlarına konulacak bilgi tabelaları Brill alfabesi ile yazılıyor, görme engelliler için çarpmaları önleyici ve uyarıcı düzenlemeler yapıyoruz. Banklar ergonomik ve yanları tutma aparatlı. Engelli otoparkı yapılıyor. Aynı zamanda çevreci bir sokak olarak güneş enerjisiyle aydınlatılacağız, çöp konteynırlarını yer altına monte ediyoruz. Yapımı en zor sokağı seçtik. En zorunu başarırsak her sokak aynı şekilde yapılabilir, dedik. Amacımız engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve engelleri kaldırmak. Büyükşehir kaldırımları yüksek yapmaya devam ediyor. Biz engelli vatandaşlarımız için dizayn ettiğimiz sokağımızı bir model olarak yapıyoruz ki bundan düzenlenecek her sokak için iyi bir referans olsun.” dedi.

Maltepe sporlu günlere kavuşuyor

Feyzullah Mahallesinde beş dönüm arazi üzerine yüzme havuzlu kapalı spor salonu yapımına başlandığının müjdesini veren Başkan Zengin, Türkan Saylan Kültür Merkezinde oluşturulan duşları ve spor aletleri olan ünitenin Maltepeli kadınların hizmetine açıldığını söyledi. Kapalı spor salonu bulunmayan ilçeye birden fazla spor salonu kazandırma çabasında olduklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe’de fark yaratmak için çalıştıklarını ifade etti.

Sanat Sokağı yapılıyor

Maltepe Belediye Başkanı izleyicilerden gelen bir soru doğrultusunda Sanat Sokağı çalışmalarına başlandığını anlattı. Minibüs caddesinden sahil yoluna bir üst geçitle iniş yapılacağını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Zengin, “İnsanlarımızın nefes alacağı, dinleneceği bir sanat sokağı olacak. O sokakta sergiler, sanatsal faaliyetler yapılabilecek. 600-700 metre boyundaki Sanat Sokağının alt yapı çalışmalarına başladık.” dedi.  Sanat ve kültür etkinliklerinin Maltepe’nin önemli bir ağırlık merkezi haline geldiğini ifade eden Başkan Zengin Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen festivaller ve ücretsiz çocuk oyunları hakkında bilgi verdi.

Altın Kart mutlu ediyor

Programa telefonla katılan bir başka izleyici Altın Kart’tan aldığı hizmetler için Başkan’a teşekkür ederek, “Bu kısa zamanda çok iyi hizmetler gördük, çok mutluyuz. Eminiz daha iyilerini de göreceğiz, Başkanım sağ olun.” dedi. Maltepe Belediye Başkanı ambulanstan ev teknisyenine tıbbi danışmanlıktan psikolojik desteğe kadar çeşitli hizmet birimlerinin bir arada olduğu bir sistem oluşturduklarını anlatan Başkan, “Bu proje benim düşlerimden biriydi. Maltepe ilçemizde 65 yaş üstü, çocukları uzakta olan ya da kimsesiz vatandaşlarımızın yaşamlarının bu beklentili dönemini sahiplenelim istedik. Onların çocukları olmak istedik. Güvenceleri olsun olmasın 65 yaş üstü veya engelli Maltepeli vatandaşlarımıza sağlık hizmeti veriyoruz. Maltepe’de kırk bin kişi hesapladık, yarıdan fazla vatandaşımıza kartlarını kapı kapı gezerek teslim ettik. Arkadaşlarımız hazırladığımız formları dolduruyorlar; vatandaşlarımız sorunlarını belirten soruları yanıtlıyor, hobilerini belirtiyor. Projemizin ikinci aşamasında Altın Kart sahibi vatandaşlarımıza daha yakın olmak istiyoruz. Bize ulaşsınlar, her türlü hizmeti sağlayalım istiyoruz; çünkü biz onların birer evlatları olmaya yürekten talibiz.” dedi.

“Maltepe’ye söz verdim”

Gelen bir soru üzerine milletvekilliği için adaylığının yakın bir tarihte söz konusu olmadığını belirten Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Ben Maltepe’yi seviyorum ve beş yıl söz verdim. Milletvekilliği şu aşamada gündemde değil. Beş yıllık görev süremin daha iki yılı doldu. Maltepe halkıyla birlikte projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Onlarla birlikte daha büyük işler başaracağız. Göreve geldiğimizde sekiz trilyon nakit borç devraldık. Projelerimizden kaynaklı İller Bankası’na yirmi bir trilyon borcumuz vardı. Ocak ayı itibariyle 4,5 trilyon artımız var ve borcu olmayan tek belediyeyiz. Yüzde %80 dolaylarında projelerimiz hayat buldu diyebiliriz, geri kalanını bu yıl tamamlayacağız. Bazı projelerimiz daha da büyüdü. Eğitim alanında Cumhuriyet Eğitim Merkezi örnek projelerimizden biri olarak yine seçim öncesi düşlerimden biriydi. Geçen yıl yüz öğrencimize imkân tanıdık, üniversiteye gitmek isteyen ancak ekonomik yetersizlikler içinde kalmış çocuklarımıza umut olduk ve yüzde doksan üniversite başarısı sağladık. Bu yıl çocuklarımızın sayısı hem üniversite hem de SBS hazırlıkta 500’e çıktı, ailemiz büyüdü. Yollar, kaldırımlar her zaman yapılır. Bunları söylemiyoruz, zaten görevimiz. Bununla beraber sorumluluğumuzda olmamasına rağmen ihtiyaçlara çözüm üretmeye çalışıyoruz.” dedi. Tek okullu Fındıklı’da bir meslek lisesi ve bir ilköğretim okulu yapımını üstlendiklerini hatırlatan Belediye Başkanı “Amacımız, Maltepe’yi mutlu ve güvenli insanların yaşadığı bir ilçeye dönüştürmek. Bunun için herkesin desteğini bekliyoruz.” dedi.

“Bilgi toplantıları devam ediyor”

Ayda bir muhtarlarla bir araya gelen ve mahalle ihtiyaçları üzerine toplantı yapan Maltepe Belediye Başkanı, basın toplantılarının belli periyotlarla yapıldığını ifade etti. Bilgilendirme toplantılarının halka yönelik yapıldığını belirten Prof. Dr. Mustafa Zengin en son geçen hafta Esenkent Mahallesi sakinleriyle Türkan Saylan Kültür Merkezinde bir araya geldiklerini, sorunlarını dinlediklerini ve projelerini anlattıklarını söyledi. Program sonunda gazeteci Mukadder Yalnız’a Altın Kart hediye eden Başkan, Maltepe’ye taşındığı taktirde sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109