Maltepe’de Çanakkale coşkusu

Maltepe’de Çanakkale coşkusu

Maltepe’de Çanakkale coşkusu
Çanakkale Zaferinin yıldönümünde Maltepe meydanı doldu taştı. Maltepe Belediyesinin organize ettiği Tarihin en anlamlı savaşları içinde yer alan Çanakkale Savaşı ile ilgili geniş doküman ve objelerin yer aldığı “ANA BEN GİDİYOM DÜŞMANA KARŞI” isimli Açık Hava Sergisi 10 günden bu yana halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Araştırmacı / Koleksiyoner  Dr. R. Sertaç Kayserilioğlu’nun 30 yılı aşkın bir süredir biriktirdiği Çanakkale-Gelibolu cephe gerisi savaş fotoğrafları, seferberlik cüzdan ve sefer emirleri, asker elbiseleri, tarih kayıtlı tüfek mermileri, kullanılmış top mermisi kovanları, şarapnel parçaları, havada çarpışan mermiler, madalyonlar, Osmanlı-İngiliz-Anzak askerlerine ait süngüler, mataralar, sağlık malzemeleri, savaş araç gereçleri, cephe gerisi objeleri, Enveriye şapka, cepheden yollanmış asker mektupları, cephe yazışmaları, vb.…’nin  sunulduğu sergi, her gün binlerce kişiye gözyaşları içinde duygulu anlar yaşatıyor. Halkın akın akın ziyaret ettiği sergi öğrencilerinde büyük ilgi görüyor.

 Vatandaşlar adeta serginin Çanakkale’yi Maltepe’ye getirdiğini belirterek, ‘’ bu ülkenin nasıl bedeller ödenerek kurtulduğu bu sergide apaçık ortada. Bizler ulu önder Atatürk ve binlerce şehidimizin mirasına daha çok sahip çıkmalıyız. Ülkeyi karanlıklardan korumalıyız. BU sergi için Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e çok teşekkür ederiz‘’ dedi.  Maltepe dışından da vatandaşların gezdiği R. Sertaç Kayserilioğlu’nun yurt içi ve uluslararası altın madalya ödülüne sahip  “Çanakkale - 1. Dünya Savaşı Osmanlı Cepheleri Yazışmaları” ile, bire bir cepheden çekilmiş büyük boy savaş fotoğraflarının asıllarının da sunulduğu “ANA BEN GİDİYOM DÜŞMANA KARŞI” Sergisi, Çanakkale Savaşı türküleri ve multivision gösterisi eşliğinde, Maltepe Meydanı’nda (Minibüs cd. - Maltepe Camisi karşısı) her gün 08-22.00 saatleri arasında halka açıktır.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER