Maltepe dileklerle aydınlandı

Maltepe dileklerle aydınlandı

Maltepe dileklerle aydınlandı
Maltepe dileklerle aydınlandı

Maltepe Belediyesinin 14 Şubat etkinliği kalpleri ısıttı. “Dilekler Işığa, Işıklar Gökyüzüne” sloganıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlar önce dilek tuttular, ardından yaktıkları dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktılar.

14 Şubat akşamı Maltepe sahili yediden yetmişe aileleri ve dostlarıyla gelen Maltepeli vatandaşlarla doldu. Kırmızı halıda yanan kandillerin arasından deniz kenarına inen Maltepeliler Maltepe Belediyesi tarafından kurulan stantlardan fenerlerini ve çakmaklarını aldılar, gruplar halinde dilek fenerlerini yakıp gökyüzüne uğurladılar. 

Maltepe sahilinden Adalara doğru süzülen renkli fenerler izleyenlere huzur ve sessizliğiyle görsel bir şölen yaşattı. Soğuk havaya rağmen Mevlid Kandili ve Sevgililer Gününün aynı tarihe denk gelmesi vesilesiyle sevgi çemberi oluşturan vatandaşlar sıcak salep ikramıyla ısındılar.

Havalandıktan sonra 15-20 dakika karanlıkta süzülen rengarenk fenerleri izleyenler bol bol fotoğraf çekip, kameraya aldılar. 1000-1500 metreye kadar yavaşça gökyüzüne yükselen dilek fenerleri alev geciktirici çevre dostu ve doğada %100 çözülebilir olma özelliği taşıyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109