Maltepe Belediyesinin Altın masa ekibine Başkandan ders

Maltepe Belediyesinin Altın masa ekibine Başkandan ders

Maltepe Belediyesinin Altın masa ekibine  Başkandan ders
Altın Masaya Başkandan ders  Maltepe Belediyesinin Altın masa ekibi meslek içi eğitimleri çerçevesinde Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’den ders aldı. Başkan Zengin konuşmasına kısa başkanlık öyküsü ile başladı. “Sİzler halkın belediye ile karşılaştığı yüzlerisiniz.

 O yüzden önce size yapılan ve devam eden projeleri anlatacağım‘’ diyen Maltepe Belediye Başkanı sinevizyon eşliğinde çalışanlara sunum yaptı. Belediyenin halkla iç içe yönetmeyi ilke edindiğini söyleyen Maltepe  Belediye  Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, ‘’ hayallerime zaman içinde ulaşıyorum. Altın Kart, Cumhuriyet  Eğitim Merkezi, engellilerin yaşama katılması gibi bir çok alanda  hedeflerimize yaklaştık. Ve tüm Türkiye’ye örnek olmaya başladık. Halkın yönetime katılımı daha fazla olması için mahalle konseyleri oluşturup bunu kent kurultayına dönüştürmeyi amaçlıyorum.

 Ücretsiz sağlık hizmetlerimiz fark taratıyor. Kapalı spor salonumuz yıl içinde tamamlanmış olacak. Kültür faaliyetlerimizi çoğaltarak devam ettireceğiz. Fındıklı Mahallesi’nin okul sorununu bağışlar aracılığı ile çözüyoruz. Oraya bir ilk öğretim bir meslek lisesi olmak üzere iki okul yapıyoruz ‘’ dedi. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Köymen’in de katıldığı ve yaklaşık bir saat süren sunumun ardından Belediye Başkanı Zengin çalışanları dinledi. Altın Masa Ekibi teker teker söz alarak başkana vatandaşın en fazla şikayetçi olduğu sorunun sokak hayvanları olduğunu dile getirdiler.

Başkan Zengin bu konunu  zor bir konu olduğunu belirterek  ‘’ Bir yanda hayvanseverler bir yanda rahatsız olanlar. İşimiz zor. Başka ilçelerde toplanan hayvanların bizim ilçemize bırakılması da bizi zorluyor. Bu konuda yasalar çerçevesinde gerekli önlemleri alıyoruz ‘’ diye konuştu.

Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin yetki alanlarını karıştırmasını yol açtığı sorunlarla ilgili olarak da Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ‘’ Bu bizim en büyük sorunumuz. Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanına girmemiz yasak. Bunu vatandaşa iyi anlatmalıyız. Bu konuda asıl görev size düşüyor. En etkili yöntem yüzü yüze görüşmedir ‘’ şeklinde konuştu.

 Meslek içi eğitimin çok önemli olduğunun  altını çizen Meltapa Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, belediyenin tüm birimlerinde bu uygulamaların yaygınlaşacağını söyledi. Başkan Zengin daha sonra ‘’ altın ilçenin altın kalpli kızları” diye tanımladığı altın masa ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER