Maltepe Belediyesi Saray turları başlattı

Maltepe Belediyesi Saray turları başlattı

Maltepe Belediyesi Saray turları başlattı
Maltepe Belediyesi Saray turları başlattı

Maltepe Belediyesi, Topkapı Sarayı başta olmak üzere, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi,  gibi tarihi mekanları kapsayan kültür ve tarihi gezi turları düzenlemeye başladı. Maltepe Belediyesi, mahalle muhtarları ile birlikte mahalle bazında düzenlenen turlarla sarayları gezdiriyor ve tura katılanlara bir yıl boyunca yararlanabilecekleri müze kart hediye ediyor.

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Köymen, kültür ve tarih gezisi turlarının ilk kafilesini, Maltepe Belediyesi Başkanlık Binası önünden uğurladı. Başkan Yardımcısı Köymen, uğurlama sırasında tura katılanlara hitaben yaptığı kısa konuşmada “Size, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in selamlarını getirdim. Bu güzel projeyi başlatan Belediye Başkanı Mustafa Zengin’e teşekkür ederim. Siz sevgili Maltepelilerin talep ve istekleri doğrultusunda bu tür organizasyonlarımız daha da artacak” dedi.

Kültür ve tarih turlarına en çok ilgi kadınlardan geldi. Sultanahmet Meydanı’nda III. Ahmet Çeşmesi ve Dikilitaş hakkında da bilgiler alan Maltepeli kadınlar, profesyonel rehber eşliğinde gezdikleri Ayasofya Müzesi’nde dilek halkasında dilekte bulundular, Sultanahmet Camii’nde dua ettiler. Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Müzesi’nden büyülendiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden bazıları Sultanahmet Meydanı’nı ilk kez gördüklerini ifade ettiler. “Böylesine güzel bir geziyi kendi imkanlarımızla yapmak oldukça zor” diyen vatandaşlar  Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği kültür turu sayesinde geldikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Geziye katılan 82 yaşındaki İlhami Hanım, “bu geziyi düzenleyen Belediye sayesinde bu tarihi yerleri görmek bu yaştan sonra bana da nasip oldu. Çok heyecanlandım” diyerek duygularını dile getirdi.

Saray gezisi turlarının Show Tv’ de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisiyle aynı zamanda başlaması da Maltepe sakinleri için hoş bir sürpriz oldu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER