Maltepe Belediyesi Altın İlçe Kart hedefe yaklaştı

Maltepe Belediyesi Altın İlçe Kart hedefe yaklaştı

Maltepe Belediyesi Altın İlçe Kart hedefe yaklaştı
Maltepe Belediyesi Altın İlçe Kart hedefe yaklaştı

Maltepe Belediyesi’nin sağlık alanında bir devrim niteliğinde hayata geçirilen ve 40 bin Maltepelinin Altın Kart sahibi olmasını planladığı proje kapsamında, 20 bin engelli ve 65 yaş üstü vatandaş Altın İlçe Kartlı oldu.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Altın Kart projesinin Maltepeli yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmek ve ailelere destek olmak amacıyla ağustos ayı sonlarında başlatıldığını vurgulayarak “ öncelikle yaşlılarımıza ve çocuklarımıza kalıcı hizmetler vermek amacındayız. Evlerinde yalnız yaşayan çocukları uzakta olan yaşlılarımıza yardım elimizi uzatıyoruz. Bizler onların çocuklarıyız. Yaşlılara unutan bir millet geçmişini de unutmuş demektir. Asla geçmişimizi unutmayacağız” dedi.

Altın kart ücretsiz sağlık hizmetlerine 444 1 706 numaralı Sağlık Hattından 7 gün 24 saat kesintisiz koruyucu ve yönlendirici bilgilendirme desteği verilirken, Altın Kart dağıtımı da bir yandan devam ediyor. Bu kapsamda, Maltepe’de birçok toplu konut yönetimi de organize olarak, 65 yaş üstü ve engelli site sakinlerinin altın kart sahibi olmaları için belediye ile işbirliği içinde çalışıyor. Altıntepe Mahallesi Sabancı Sitesi yönetimi de 65 yaş ve üstü site sakinlerini altın kart sahibi olmaları için yönetim binasını altın kart dağıtım ekibinin hizmetine verdi ve sitedeki tüm yaşlılar altın kart sahibi oldu. Site sakinlerinden 80 yaşındaki Sefer Manav, “Evde eşiyle beraber yaşadıklarını çocuklarının uzakta olduklarını söyleyerek “Eşim 73 yaşında. Şeker hastası,insülin iğnelerini ben yapıyorum. O evden çıkamadığı için hem O’nun için hem kendim için altın kart alıyorum. Bu kart sayesinde hastaneye ambulansla ve sağlık ekipleriyle daha rahat gidebileceğim. Evde de eşimin kişisel bakımı yapılacak. Çok mutluyum. Sizlere teşekkürederim” dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109