Maltepe Belediyesi 2010 yılı Faaliyet Raporu Meclisten geçti

Maltepe Belediyesi 2010 yılı Faaliyet Raporu Meclisten geçti

 Maltepe Belediyesi 2010 yılı Faaliyet Raporu Meclisten geçti
 Maltepe Belediyesi 2010 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla mecliste kabul edildi. Maltepe Belediyesi’nin 2010 yılı faaliyetleri hakkında konuşan Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, 29 Mart 2009’da göreve geldiği günden itibaren insan odaklı düşündüklerini ve imece kültürüyle güzel işler çıkardıklarını ifade etti. Başkan Zengin konuşmasını “Göreve başladığımızda devraldığımız 8 trilyon nakit ve 21,5 trilyon projelerden kaynaklı borçlardan 2010 yılı itibariyle nakit olan kısmı kapattık ve diğer borçları taksitlerle ödemeye devam ediyoruz.

Tasarruf yapmanın gereğine inandık ve bu sayede bugün toplam borcumuzdan kalan 12 trilyondur. Burada yaptığımız güzellikleri paylaşmak ve yanlış noktalar varsa hep birlikte görüşerek düzeltmek için bulunuyoruz. 2010 yılı faaliyetleri içinde kız yurdu ve kadın sığınma evinin olduğunu biliyorsunuz, Mayıs ayında vizyona gireceğinin müjdesini vermek isterim. Adatepe’de bir sağlık merkezi yapacağız.

Fındıklı’da yapımına başlanan meslek lisesinin ikinci katına başlandı. Aile hekimliğine geçilmesiyle beraber vatandaşlarımızın faydalanabilmeleri için sağlık ocağı yapımlarına başladık. Bahadır Erdoğdu alanındaki sağlık merkezi, Cevizli ve Zümrütevler’deki sağlık merkezleri bitti, Gülensu’daki sağlık ocağının yapımı devam ediyor. Sağlık alanında bizi mutlu eden bir diğer projemiz Altın Kart çalışmalarına devam edeceğiz.

65 yaş üstü vatandaşlarımızın sahipsizlik duygusunu ortadan kaldırmak bir borcumuzdur. Asfaltlama çalışmalarımız tamamlanıyor, ana arterleri asfaltlayamadığımız için özür dileriz, çünkü bizim yetki alanımız değil. Büyükşehir Belediyesi’nin sırası geldiğinde yapacağına inanıyoruz. “ diye sürdürdü. Ak Partili meclis üyelerinin de görüş bildirdiği meclis toplantısında Maltepe Belediye Başkanı Zengin, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, “Vatandaşlarımıza yaşanılabilir Maltepe sunmak adına yaptığımız tüm faaliyetler için çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Meclis üyelerimize de doğruyu bulmam için bulundukları tespitler ve araştırmalar için teşekkür ediyorum. Her zaman şeffaflıktan yanayım, kapım her zaman sizlere açık. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER