Maltepe Belediye Başkanın Prof. Dr. Mustafa Zengin'in Yeni Yıl Mesajı

Maltepe Belediye Başkanın Prof. Dr. Mustafa Zengin'in Yeni Yıl Mesajı

Maltepe Belediye  Başkanın Prof. Dr. Mustafa Zengin'in Yeni Yıl Mesajı
Maltepe Belediye  Başkanın Prof. Dr. Mustafa Zengin'in Yeni Yıl Mesajı

 Yeni bir yılın başlangıcında hem Maltepe hem de Türkiye için hayallerim, umutlarım her zamankinden daha güçlü. Yaklaşık 20 aydır Maltepe’yi aydınlık çağdaş yarınlara birlikte taşıyoruz. Maltepelilerle birlikte bu ilçede fark yaratıyoruz, farklı bir Maltepe yaratıyoruz. Daha yapacak çok işimiz var bu ilçe için, bu ülke için. Birlikte çıktığımız bu uzun yolculukta zaman zaman kösteklerle, engellerle, hatta iftiralarla karşılaşıyoruz.

Ancak Türkiye’yi esaretten kurtaran ulu önder Atatürk’ün bize mirasını gelecek nesillere sorunsuz taşımak ideallerimiz, bize dimdik onurlu bir şekilde ayakta durma gücü veriyor. Sizlerden aldığımız destek her türlü zorluğa göğüs gerebilme azmi veriyor. Ben göreve geldiğimde halkımla hayallerimi paylaşmıştım; ne mutlu bana ki 2010 yılında projelerim can buldu. Altın Kart ile 65 yaş üstü ve engelli ailelerin karanlıkta uzanan ellerini tuttuk.

 Onların kimi zaman çocukları kimi zaman amcaları olduk. Ücretsiz evde sağlık hizmetimizle yaklaşık 40 bin Maltepeliye ulaştık. 20 ayda 20 park açtık. Eğitimde fırsat eşitliği yarattığımız 100 çocuğumuzu 2010 yılında üniversiteye yerleştirdik. Bu yıl 250 çocuğumuz üniversite kapısını, 250 çocuğumuz lise kapısını zorlayacak.  İlçemizdeki okulların ihtiyaçlarını gidermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

 Başta da söylediğim gibi 2011 yılında hep birlikte daha yapacak çok işimiz var. Yolumuz çok uzun. Karanlığa mahkum olmadan, korku toplumu haline dönüşmeden ışığa aydınlığa doğru hep birlikte uzun bir yolumuz var. Başta Maltepeli yurttaşlarım olmak üzere, ülkemin tüm güzel insanlarının madden ve manen hak ettikleri tüm güzelliklere ulaştıkları; paylaşım ve dayanışma ruhunu hiç kaybetmediğimiz, siyasi görüşümüz, ırkımız, dinimiz, dilimiz farklı olsa bile birbirimizi anladığımız, barışın, uzlaşının, toplumsal birlik ve beraberliğin egemen olduğu bir yıl diliyorum. Sağlık ve başarı dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle yeni yılınızı kutluyorum.

 
Prof. Dr. Mustafa Zengin
Maltepe Belediye Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER