Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in Doğum gününde dikili ağacı oldu

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in Doğum gününde dikili ağacı oldu

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in  Doğum gününde dikili ağacı oldu
Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin hem belediye başkanlığına seçilmesini hem de doğum gününü kutladı. Sabah güne Belediye’de çalışma arkadaşlarının sürpriz kutlaması ile başlayan Başkan Zengin, ‘’Türkiye için aydınlık güzel yarınlar‘’ dileği ile doğum günü mumlarını üfledi. En güzel  doğum günü hediyesini Maltepe halkından 2 yıl önce aldığını söyleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ‘’Şimdi ben Maltepe halkına hizmet ederek altın ilçeyi tüm Türkiye için örnek haline getirmeye çalışıyorum‘’ dedi.

Başkan yardımcıları ve müdürlerin hediyeleri ile mutlu olan Başkan anlattığı fıkralarla da herkesi keyiflendirdi. Basın ofisinin hazırladığı resimli albümdeki anekdotlara çok gülen Başkan Zengin, Başkan yardımcısı Nail Çiftçi’nin Fen İşleri Müdürlüğü adına verdiği oyuncak iş makinesinin manidar bir hediye olduğunu dile getirdi.  

Kendisine ağaç hediye etti

Maltepe Belediye Başkanı doğum gününde dikili ağaç sahibi de oldu. Maltepe Belediyesi’nin Orman Haftasında “Hemen Şimdi Senin de Bir Dikili Ağacın Olsun” sloganıyla başlattığı ağaç dikme seferberliğine katılan Belediye Başkanı Zengin ‘’Sonunda benim de dikili ağacım oldu‘’ dedi. Mehmet Salih Bal Ticaret Meslek Lisesi’nin bahçesinde başlayan kampanya töreninde konuşan Başkan Zengin eğitimin temel direğinin ağaç olduğunu belirtti. Prof. Dr. Mustafa Zengin, öğrencilere, “Biz büyüklerin sizlere örnek olduğu kareler vardır.

 Bugün bu karenin içinde çevreci bir büyüğünüzü ve sizi seven yöneticilerinizi görüyorsunuz. Maltepe Belediyesi’ni kazanmamızın ikinci yılında 29 Mart’ta güzel bir organizasyon yapalım istedik. Bugün dikeceğimiz ağaçlar sizlerle birlikte büyüyecek. Bir ağaç gibi hür, bir orman gibi kardeşçe el ele vererek çağdaş aydınlık Türkiye için nasıl birer örnek olduğunuza tanıklık edecekler.” sözleriyle seslendi. İlk ağacını okul bahçesine diken Belediye Başkanı daha sonra anaokulu öğrencileri ile de ağaç dikti. Çocuklarla birlikte kürekle ağaç diplerine toprak atan Başkan Zengin çocuklardan dikilen fidelere iyi bakmalarını istedi ve dikilen ağaçların gölgesinde daha sonra hep beraber oturma sözü verdi.

 İlçe milli eğitim müdürü, Maltepe Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen ağaç dikme kampanyasında on beş gün içinde Maltepe’de yaklaşık üç bin ağaç dikilecek. ‘’ Hemen şimdi seninde bir dikili ağacın olsun” kampanyası çerçevesinde ilçeye 1000 erguvan, 500 ıhlamur, 500 çam, 500 ligustum ve 200 dişbudak Maltepe’ye kazandırılmış olacak.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109