Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr Mustafa Zengin Esenkentlile buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr Mustafa Zengin Esenkentlile buluştu

 Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr Mustafa Zengin Esenkentlile buluştu
Başkan Esenkent halkı ile buluştu   Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr Mustafa Zengin bir gününü Esenkentlilere ayırdı. Vatandaşlarla projelerini paylaşan, onların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Zengin, yaptığı konuşmada ‘’Esenkent Maltepe'nin en büyük mahallelerinden biri. Sizlerin sorunlarını biliyorum ve göreve geldiğim günden itibaren bu sorunların giderilmesi için çalışıyorum.

İmar planlarınız bitme aşamasında. Büyükşehir Belediyesinden 5 binlik planlar çıkıyor. Sizler de yakında tapularınıza kavuşacaksınız‘’ dedi. Maltepe’nin yeni yerleşim alanlarındaki özellikle E-5 üstü bölgelerdeki imar planları sorununun kentleşmede önemli bir sıkıntı olduğunu vurgulayan Başkan Zengin Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmanın bazı durumlarda zorluk yarattığını söyledi.

 İmar planlarının çıkmasının ardından Esenkent’in cazibe merkezi olacağını savunan Maltepe Belediye Başkanı, Esenkent’te yapılacak her şeye Esenkent halkının karar vereceğini belirtti. Bu tür toplantıların daha sıklıkla yapılacağını dile getiren Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, anaokulu sıkıntısını anlatan bir vatandaşa ‘’Bu önemli bir sorun ama siz şanslısınız.

 Türkan Saylan Kültür Merkezinin içinde açılışını yaptığımız Efe Boz Çocuk Dünyası sizin hizmetinizde. Burada çocuklarımız için uyuma odaları, sinema salonları ve oyun parkımız var. Burayı anaokulu gibi kullanabilirsiniz‘’ dedi. Bir vatandaşın Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili sorusunu da yanıtlayan ve yaşanan süreci ve problemleri  bütün ayrıntıları ile anlatan Başkan Zengin ‘’Ben merkezi Maltepeliler Engelli aileleri ile birlikte yönetsin istiyorum.

Yönetecek de. En kısa zamanda Türkiye’nin Maltepe’nin gözbebeği olan bu merkezi açacağız‘’ dedi.  Türkan Saylan Kültür Merkezindeki halk buluşmasına çok sayıda Esenkent’li vatandaş katıldı. İmar Müdürünün de planlarla ilgili son gelişmeleri anlattığı toplantıya Esenkent muhtarının yanı sıra başkan yardımcıları ve bölüm müdürleri katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantının soru cevap bölümünde vatandaşlar 2 Temmuz Parkı için Başkana teşekkür ederken ‘’Burası bizim nefes alma, buluşma noktamız oldu. Çocuklarımız gençlerimiz için adeta ikinci adres oldu. Bu tür parkların daha da çoğalmasını istiyoruz.‘’ diye konuştular.

atasehirweb

ATASEHİRWEB

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER