Maltepe ‘de denetimler aralıksız devam ediyor

Maltepe ‘de denetimler aralıksız devam ediyor

Maltepe ‘de denetimler aralıksız devam ediyor
Maltepe ‘de denetimler aralıksız devam ediyor
Maltepe‘de vatandaşın sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmesi, sağlıklı ve hijyenik gıdalar tüketmesi amacıyla  birçok  işkoluna yönelik denetimler  semt pazarlarıyla devam ediyor.

Maltepe Belediyesi Sağlık ve Zabıta Ekiplerinin semt pazarlarında  satışa sunulan balık, peynir, şarküteri ürünleri, kuruyemiş ve baharat gibi ürünler başta olmak üzere birçok ürünü denetliyor.

Maltepe’de haftanın iki günü semt pazarının kurulduğu Feyzullah Mahallesi’nde kurulan pazarda yapılan denetimlerde, balık tezgahları Su Ürünleri Müdürlüğünce belirlenen standartlarına uygunluğu, peynir ve şarküteri ürünlerinin kapalı vitrinlerde satılması, soğutucularda muhafaza edilmesi, ürün belgeleri, etiketleri,  çalışanların sağlık muayeneleri  kontrolleri yapıldı. Pazarda açıkta satılmaması gereken kuruyemiş ve baharat gibi ürünler de , ürün bilgileri, son kullanım tarihleri, etiketlendirilmesi açısından denetlendi.

Balık mevsiminin başlamasıyla birlikte, semt pazarlarındaki tezgahlarda da yerini alan balıkların, saklama ve satışı esnasında soğuk ortamda muhafaza edilip edilmediği belediye zabıta ekipleri açısından sıkı kontrollere tabi tutuluyor. Semt pazarlarınd
a gün boyunca süren satış esnasında, deniz ürünlerinin soğutucularda korunması , balıkların kesim tezgahlarının hijyen kurallarına uyguluğu ile satıcıların sağlık muayeneleri titizlikle denetleniyor.

Maltepe Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, sağlıklı ve hijyenik koşullara uygun satış yapan tezgah sahiplerine teşekkür edilerek, belirlenen standartlara uymayan ve sağlık muayeneleri eksik olan ise uyarıldı.  Zabıta Ekipleri,  gerekli düzenlemeleri yerine getirmeleri için bir hafta süre tanınarak, pazarda  tezgah açma izni verilmeyeceğini bildirdi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109