Kültür Beşiği İstanbul’a Maltepe Belediyesinden destek

Kültür Beşiği İstanbul’a Maltepe Belediyesinden destek

Kültür Beşiği İstanbul’a Maltepe Belediyesinden destek
Kültür Beşiği İstanbul’a Maltepe Belediyesinden destek

2010 İstanbul kültür başkenti konsepti kapsamında Maltepe Belediyesi ve Maltepe Lions Kulübü desteğiyle hazırlanan “Kültür Beşiği İstanbul” müzikli oyunu Tuzla Halil Türkkan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezinde sahnelendi.

 Oyun öncesinde katkılarından dolayı Lions Kulübü Genel Yönetmeni Rıdvan Eyüboğlu tarafından plaket takdim edilen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, yaptığı konuşmada her plaketin kendisi için bir sürpriz olduğunu dile getirdi ve “Sizlerle aynı yolun yolcusuyuz. Hizmet aşkı anlayışımız bizi bir araya getiriyor. Atatürk’ün ilkelerini korumak ve kollamak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini sağlamak hedefimiz el ele vermemizi sağlıyor.

 Bu akşam burada bu çatı altında, yüzlerce kez sergilenen emekleri bu kez çocuklarımızdan seyredeceğiz.  Öğrencilerimizi yetiştirenlere ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Sunuculuğunu ünlü oyuncu Sarp Akkaya’nın üstlendiği gecede Maltepe Lions Kulübü Başkanı Melih Utkan tarafından Rıdvan Eyüboğlu ve Tuzla Halil Türkkan İlköğretim Okulu öğretmenlerine plaket verilmesinin ardından öğrenciler izleyenlere iki saatlik görsel şölen yaşattılar.

Branş derslerinin yanı sıra derste anlattıkları Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın altındaki değerleri, hoşgörü, paylaşma ve birbirini anlama gibi olguları öğrencilerin kendilerinin yorumlaması için proje geliştiren öğretmenler, 155 öğrenciyle hazırladıkları müzikli oyunun tek solukta izlenmesini başardılar. Türkiye’nin tüm yörelerine projeksiyon tutulan oyunda Urfa’nın Sıra Gecesinden Ege’nin Zeybek’ine, Trakya’nın Romen havasından Fırat’ın coşkun dalgalarına, Aşuk ile Maşuk dansından Karadeniz horonuna tüm renkleri içinde barındıran oyunda zaman zaman hüzünlü anlar yaşandı.

Kurtuluş Savaşında kadınların mücadelesini zengin bir canlandırmayla aktaran öğrenciler her sahnede alkış aldı. Oyun sırasında seyircilerin sadece bir dekor sandığı çiğ köfte tepsisini sahneden inerek Başkan Zengin’e uzatan bir öğrenci izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı. Birlik, beraberlik mesajları içeren ve Türkiye’nin kültürel zenginliğini sergileyen oyunun Türk bayraklı Atatürk posterinin açıldığı final sahnesinde öğrenciler ayakta alkışlandı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER