KKTC Cumhurbaşkanı Maltepe’deydi

KKTC Cumhurbaşkanı Maltepe’deydi

KKTC Cumhurbaşkanı Maltepe’deydi
Maltepe Belediyesi, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi’nin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu himayesinde düzenlediği organizasyona ev sahipliği yaptı.  2011 yılının Türkiye’de “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilmesi sebebiyle Türkan Saylan Kültür Merkezinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Tanıtım Gecesi Kıbrıslı Türkleri Maltepelilerle buluşturdu.

 Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Maltepe Kaymakamı, eski birinci ordu komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan, Kuzey Kıbrıslı ve çok sayıda Maltepeli vatandaşın katıldığı etkinlik, Kuzey Kıbrıs’ın yöresel el sanatları ve kültür zenginliğinin tanıtıldığı serginin açılışıyla başladı. Kurdeleyi KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Dervişoğlu ile beraber kesen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Cumhurbaşkanını ve Kıbrıs’lı soydaşları ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi. First lady Meral Dervişoğlu sergilenen eserlerin üstatları ile birlikte Başkan Zengin’e sanat teknikleri ve ait oldukları yöreler hakkında bilgi verdi. Kıbrıs’ın hellim, çörek ve limonata gibi yerel mutfağından örneklerin de yer aldığı kokteylin ardından Kıbrıs tanıtım filmi ile başlayan programda Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, yaptığı konuşmada “Yavru vatan Kıbrıs’ın bizim için önemi büyüktür.  Kıbrıs bizim için Anadolu’nun bir parçasıdır.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 36 yıl geçti. Ne yazık ki  Kıbrıs üzerindeki tartışmalar hala sürüyor. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  üzerindeki baskılar devam ediyor. Ambargo kıskacı sürüyor.  Kıbrıs Rum Kesimi Avrupa Birliği aracılığı ile yavru vatanımızı bizden ayırmaya çalışıyor. Bizler diyalogdan yanayız ama adada yaşanan dramları unutmadık şehitlerimizin aziz hatıraları hala zihinlerimizde. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  kağıt üzerinde infaz edilmek isteniyor. Bütün bu manevralara karşı uyanık olmamız lazım, tetikte olmamız lazım dostlarım.” dedi. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Eroğlu ise konuşmasında tarihsel gelişmelere dikkat çekerek, bugünlere hangi mücadelelerle gelindiğini hatırlattı. Eroğlu, “Kıbrıslılar her zaman Anavatan’daki kardeşlerini kucaklama hasreti içinde olmuşlardır. Birbirlerini sevmezler, konuşmalarını yapanlar art niyet içindedir. Bayramlarımız da acılarımız da bir. 

Bugün burada, Maltepe’de buluşmaktan dolayı da mutluyuz. Herkese teşekkür ederim.” dedi. geceye katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Belediye Başkanı Zengin’e plaket takdim edildi. Emekli Subaylar Derneği tarafından Eroğlu’na bir de berat ve şilt verildi. Bale, modern dans ve halk dansları gösterilerinin ardından Kıbrıslı TSM sanatçısı Cem Kafkas’ın konseriyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109