Kartal ve Maltepe'de büyük dönüşüm Bölgede yeni yatırımlara hazırlanılıyor...

Kartal ve Maltepe'de büyük dönüşüm Bölgede yeni yatırımlara hazırlanılıyor...

Kartal ve Maltepe'de büyük dönüşüm Bölgede yeni yatırımlara hazırlanılıyor...
Kartal ve Maltepe'de büyük dönüşüm
Bölgede yeni yatırımlara hazırlanılıyor...

Kartal ve Maltepe bölgesi bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi, diğer yandan da özel sektörün konut, ofis, otel yatırımlarıyla İstanbul’un değişen yüzünü oluşturuyor. Bölge, yeni yatırımlara da hazırlanıyor.

Kartal’da inşaatı devam eden Anadolu Yakası Adalet Sarayı ve metro projesi ile şu anda 1/5.000’lik planları askıya çıkartılmayı bekleyen Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi Kartal’ın bir merkez olarak gelişiminde büyük rol oynuyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu projelerin yanısıra, bölgedeki hastane, otel ve üniversite yatırımları da bu gelişimi destekliyor. Kartal’ın havalimanına yakınlığı da Kartal ve çevresinde otel yatırımlarını tetikliyor.

Yatırımlar devam edecek Kartal’da yeni açılması planlanan vakıf üniversiteleri bulunuyor. Bölgede konut ağırlıklı yatırımların devam edeceği öngörülürken, konutun yanı sıra ofis yatırımlarınında artacağını görüşü ağırlık kazanıyor. Bölgenin kadederini değiştiren bir diğer yatırım projesi de Anadolu Yakası Adalet Sarayı’nın bu bölgede yapılıyor olması. 2010 sonunda hizmete açılması planlanan Adalet Sarayı’nda yaklaşık 8 bin kişinin çalışacağı öngörülüyor. Bu da bölgeye önemli bir nüfus transferini ve emlak hareketliliğini beraberinde getirecek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER