Kadınız emekçiyiz, vatanın bekçisiyiz”

Kadınız emekçiyiz, vatanın bekçisiyiz”

Kadınız emekçiyiz, vatanın bekçisiyiz”
Kadınız emekçiyiz, vatanın bekçisiyiz”

Maltepe Belediyesi Sendikal Bileşenleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine kahvaltılı toplantıyla başladı. Maltepe Belediyesi başkan yardımcıları, belediye çalışanları ve sendika temsilcilerinin bulunduğu programda başkan yardımcısı Nimet Karabulut ve belediye çalışanları birer konuşma yaptılar. Karabulut konuşmasında, kutlama sözünün henüz anlamını taşımadığını belirterek, “Hepimiz 8 Mart’ı bayrammış gibi kutluyoruz.

 İlerleme kaydedilmiş olsa da bugün haklarımızı kaybetmeye başladık. Ulu önder Atatürk kadın erkek eşit olsun diye haklar verdi. 1950’lerden itibaren kadın geri planda kalmaya başladı. Bugün ise her gün töre, namus adı altında cinayet işleniyor. Bir çocuk dünyaya geldiği zaman ailesine mutluluk getirirken büyüdüğü ve birini sevdiği zaman babası ya da kardeşleri tarafından töre cinayetine kurban gidiyor.

 Bunlardan biri de geçenlerde hayatını kaybeden Mersinli Hatice’ydi ve cenazesini kadınlar kaldırdı. Hepimizin düşünmesi gerekiyor, biz bu hale nasıl geldik… Türkiye’nin eğitim sisteminde yapılan değişiklikler, göç eden insanların büyük şehirlerde dışlanması ve eğitimsiz kalmaları bu sonucun nedenleri arasında görülmelidir. Son yedi yılda kadın cinayetleri % 1400 artarken yapmamız gereken örgütlenmektir. Örgütlenmeli ve haklarımıza sahip çıkmalıyız. Eşit şartlarda yaşadığımız, kadın terörünün son bulduğu bir ülkede yaşamayı diliyorum.” dedi.

8 Mart tarihçesinin konu edildiği sunumun ardından canlı müzik eşliğinde kahvaltı yapan kadınlara karanfil ve hediye verildi. Seslerini duyurmak isteyen kadınlar başkan yardımcısı Nimet Karabulut önderliğinde Maltepe Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, belediye çalışanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla beraber Küçükyalı Merkezden Maltepe Meydanına kadar yürüdü. Soğuk hava ve kar yağışına rağmen Maltepe Meydanına davul zurna eşliğinde ellerindeki dövizlerle yürüyen kadınlar “Yeter artık kadın cinayetlerine son”, “Kadınız emekçiyiz, vatanın bekçisiyiz”, “Çalışan, onaran, kotaran, doğuranız” sloganları attı. Kalabalık grup, son günlerde tırmanan kadına yönelik şiddetin engellenmesi için her günü 8 Mart olarak algılamak gerektiğini ve örgütlenmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER