Hediyelerini Başkanın elinden aldılar

Hediyelerini Başkanın elinden aldılar

Hediyelerini Başkanın elinden aldılar
Hediyelerini Başkanın elinden aldılar

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in okul ziyaretlerine Mehmet Başaran kitabı damgasını vurdu. 24 Kasım Öğretmenler Günü için bastırılan köy enstitülerinin ilk mezunlarından Mehmet Başaran’ın  hayat hikayesinden kesitlerin anlatıldığı kitabı öğretmenlere hediye eden Belediye Başkanı Zengin, “Neden Mehmet Başaran kitabı diye sorarsanız, bize göre köy enstitüleri projesi bir aydınlanma projesiydi.  O yüzden bu hediye en fazla siz öğretmenler yakışırdı diye düşünüyorum.

 Sizler geleceğin çağdaş aydınlık nesillerinin yetişmesinde en önemli unsurlarsınız. Sizlere çiçek yerine böyle kalıcı hediyeler vermek  benim için çok önemli” dedi.  Başkan Zengin, Güzide Yılmaz İlköğretim Okulu’nda öğretmenlerle teknolojinin eğitimdeki ve yaşamın içindeki ağırlığı konusunda bir süre öğretmenlerle sohbet  etti ve onların sıkıntılarını dinledi. Okul Müdürü eğitim yılı başında belediyenin sağladığı okul sıraları için Başkana teşekkür etti.

 Eğitim öğretime bu yıl başlayan ECA  Elginkan İlköğretim Okulu’nu da ziyaret eden Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Bir kalp cerrahı olarak benim için en önemli olan şey, insanların yüreklerine dokunabilmek.  Hem doktor hem de eğitimci kimliğim bunun için Belediye Başkanlığı görevimde daha öne çıkıyor. Yaptığımız bütün projelerde bu özelliklerim benim için yol gösterici oluyor. O yüzden okullarımızın bütün eksikliklerinin giderilmesi için çalışıyorum” diye konuştu.

Başkanın hediyesi için kendisine teşekkür eden öğretmenler konser ve tiyatroların daha da artmasını istediler ve Altın Kart projesi için Başkanı tebrik ettiler. Başkan öğretmenevi projesini ise, Hasan Şadoğlu İlköğretim Okulu’nda anlattı. Öğretmenlerin bu projeyi merakla beklediklerini bildiğini söyleyen Belediye Başkanı, “Hem Kaymakamlığın hem de bizim öğretmenevi projemiz var. Ve size müjdeleyebilirim, bu projeler  tamamlanma aşamasında” dedi.     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER