Fark Yarattılar, Doç. Dr. Deniz Gökçe, Prof. Dr. Mustafa Zengin

Fark Yarattılar, Doç. Dr. Deniz Gökçe, Prof. Dr. Mustafa Zengin

Fark Yarattılar, Doç. Dr. Deniz Gökçe, Prof. Dr. Mustafa Zengin
Fark Yarattılar, Doç. Dr. Deniz Gökçe, Prof. Dr. Mustafa Zengin

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Deniz Gökçe’nin yaptığı  ‘’ Fark Yaratanlar” paneline katılan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Maltepe için nasıl fark yarattığını öğrencilerle paylaştı. Sözlerine ‘’ Fark yaratmak istiyorsanız yaptığınız her işi yürekten yapmanız, sevgiyle bezemeniz gerekiyor.

 Her şeyden önce kendinize verdiğiniz sözü tutmanız gerekiyor ‘’ diyerek başlayan Belediye Başkanı Zengin öğrencilerle önce hayat hikayesini paylaştı. Hayatın içindeki savaşta kat ettiği yolun çok dikenli olduğunu dile getiren  Prof. Dr. Mustafa Zengin, ‘’ bu yüzden Belediye Başkanlığımda en önem verdiğim projeler hep eğitimle ilgili oldu. Maltepe halkına verdiğimiz sözlerimiz, ideallerimiz vardı. Ve ben Başkanlığım süresince bu sözlerimi yerine getireceğim. Senfoni orkestrası  vaad etmiştim.

İlçe belediyeleri arasındaki  tek senfoni orkestrasını kurduk. Orkestramızı çocuk korosu ile taçlandırdık. Koro için 100 çocukla başladığımız yolculuğumuz 380’ çıktı ‘’ dedi. Cumhuriyet Eğitim Merkezinde eğitim gören çocukların mesajları ile duygusal dakikalar yaşayan Maltepe Belediye Başkanı ‘’ Bu çocuklar kimsenin umurunda olmayabilir ama bizim umurumuzda. Cumhuriyet Eğitim Merkezini bu yüzden kurduk.

 Biz onlara ışığı gösterdik onlar bu ışıktan meşale yaktılar. Bu proje bir dershanenin ötesinde anlamlar taşıyor. Burası öğrencilerimizin her türlü sorunlarının giderildiği bir yuva. O yüzden adını Cumhuriyet Eğitim Merkezi  koyduk. 100 öğrencimizle çıktığımız yolda, Üniversite sınavında sağlanan yüzde 85 başarı sayının 500 çıkmasını sağladı. Şimdi 250 öğrencimizi Üniversite sınavına 250 öğrencimizi ise SBS’ye hazırlıyoruz.

 Biz gelecekte bu çocukların başarıları ile mutlu yaşlı insanlar olacağız. Umarım onlarda bizim gibi görevini yapmış, insanlığa katkı sağlamış mutlu yaşlı insanlar olurlar ‘’ diye konuştu.  Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Maltepe Belediye Başkanı  ‘’Başarılı olmanızı ne tetikledi” sorusunu ‘’okumayı çok seviyordum,  kitapları çok seviyordum.

O kitapların bana açtığı yolu çok seviyordum ve çok çalışkan bir öğrenciydim. Sanırım başarımın temelinde de bu var, çok çalışmak ‘’ sözleri ile yanıtladı. Başkan Zengin, gelecekle ilgili sorular üzerine ise, “Ben insanların özellikle siyasette kendi alternatiflerini  yaratmaları gerektiğine inanıyorum.  Gelecek ile ilgili uzun vadeli planım yok ama bir beş yıl daha Maltepe’de olacağım ‘’ dedi.

 Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin kendisi gibi fark yaratan bir başka isim olan Dumankaya  İnşaat A.Ş  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya’nın sunumunu izledi. Boğaziçi Üniversitesi’nin bahçesinde  Cumhuriyet Eğitim Merkezi öğrencileri ve Maltepe mahalle muhtarları ile hatıra fotoğrafı çektiren Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin,  öğrencilerle birlikte yemek yedi  ve onların gelecekle ilgili planlarını dinledi. Fark yaratan iki isim Belediye Başkanı Zengin ve Ali Dumankaya’nın uzun ve samimi sohbeti öğrencilerin çok ilgisini çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER