Engelli kursiyerlere Başkan’dan yeni yıl ziyareti

Engelli kursiyerlere Başkan’dan yeni yıl ziyareti

Engelli kursiyerlere Başkan’dan yeni yıl ziyareti
Engelli kursiyerlere Başkan’dan yeni yıl ziyareti  Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte açtıkları bilgisayar kursunu ziyaret etti. Cevizli Eğitim Evinde bilgisayar dersleri gören engelli vatandaşlar, öğrendiklerini Belediye Başkanı Zengin’le paylaştı. Prof. Dr. Mustafa Zengin, bilgisayar kullanmanın illa kullanmayı bilmek anlamına gelmediğini, bu yüzden bilgisayar eğitiminin son derece önemli olduğunu vurgulayarak,

“Yıllardır bilgisayar kullanıyorum, benim bile hala öğrenmediğim detaylar var. Zaman bulup kullanamıyorum bile.” dedi. Başkan’a teşekkür eden kursiyerlerden biri, “Başkanım sizin zamanınız yok ama bizim bol. Sayenizde hem öğreniyoruz hem kullanıyoruz.” sözleriyle karşılık verdi. Bilgi çağında bilgisayarın önemine dikkat çeken Maltepe Belediye Başkanı, “Bilgisayar kullanmayı bilen toplumlar daha şanslı. Biz de yakında e-belediye sistemine geçeceğiz.

Kent bilgi sistemi gelecek, talepler daha hızlı ulaşacak. Yazılı dilekçeler tarih oluyor. Dünyaya açılan pencere sayesinde yaptıklarımızdan haberdar olacaksınız, şeffaflık yaygınlaşacak.” diye konuştu. Tüm öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan, bazı engelli kursiyerlerin sabırsızlıklarından dolayı öğrenmeyi reddetmeleri üzerine, kendileriyle özel olarak ilgilenerek diğer kursiyerlerden de arkadaşlarına destek olmalarını, yardım etmelerini istedi.

Haftanın üç günü ve yarım gün eğitim alan engelli kursiyerler 160 saatlik eğitim programını tamamlandıklarında Milli Eğitim Bakanlığının sertifikasını almaya hak kazanacaklar. Grafik tasarım programları için talep oluştuğu takdirde üst programlara devam edilecek. Cevizli Eğitim Evi’nin diğer kurslardaki kadın kursiyerleri de ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Zengin herkesin yeni yılını kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER