ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN AND İÇTİK

ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN AND İÇTİK

ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN AND İÇTİK

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Engelliler Meclisi’nin 3 Aralık Uluslar arası Engelliler günü dolayısıyla Maltepeli engelliler ve ailelerine verdiği yemekte yaptığı konuşmada “Biz engellilerin sosyal ve fiziki tüm engellerini kaldırmak için ant içtik. Maltepeli engellileri ve ailelerini bir araya getirdiğimiz bu dayanışma yemeğinde, birlikte olmanın ve dayanışmanın örneğini veriyoruz. Sizlerin sorunlarına kalıcı çözümler bulmak amacındayız” dedi.

Belediye Başkanı Zengin, vatandaşa geçici bir çözüm olan kömür değil, uzun vadeli ve kalıcı bir çözüm olan altın kart dağıttıklarını vurgulayarak, “Üç ay önce 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza Altın Kart dağıtımına başladık. Çok mutluyum hedefe ulaşmaktan ve onların hayatına dokunarak fark yaratmaktan. Yirmi binden fazla Maltepeli engelli ve 65 yaş üstü büyüğümüz altın kartı ile başvurarak, belediyemizden sağlık destek ve danışmanlık hizmetini almaya başladı.” dedi. Engelli vatandaşları işsizlikten yakınmaları üzerine sorunların farkında olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Zengin, laf değil iş üretmekten yana olduğunu ve bunun için çalıştığını söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Candaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Engelliler, dayanışma yemeğinde, Maltepe Belediyesi tarafından tekerlekli sandalye verilen engelli Alpay Üren çok duygulu anlar yaşadı. Alpay Üren “bu sandalye benim için tüm dünyaya bedel. Sayenizde hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum” dedi. Maltepe Sokak Kültür Derneği’nin türküleri ile coşan Maltepeli engelliler, Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile fotoğraf çektirmek ve sohbet etmek için adeta yarıştılar. ,

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER